Ισραηλινοί Χάκερς χειραγώγησαν πάνω από 30 Εθνικές εκλογές-Παρουσία και στην Ελλάδα!

0
97

-Ισραηλινοί χάκερς  χάκαραν και διέσπειραν fake news,

-Ο εγκέφαλος της ομάδας δήλωσε ότι ήρθαν και στην Ελλάδα,

-Το αποκαλυπτικό υλικό που αποκαλύπτει ο Guardian.

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Guardian, φέρνει στο «φως» τη δράση της «Team Jorge».

Αποκάλυψη: Ισραηλινοί χάκερς χειραγώγησαν πάνω από 30 εθνικές εκλογές – Παρουσία και στην Ελλάδα - apokalypsi: israilinoi chakers cheiragogisan pano apo 30 ethnikes ekloges – parousia kai stin ellada

Το δημοσίευμα αποκάλυψε ότι οι Ισραηλινοί χάκερς είναι μια ομάδα από Ισραηλινούς Συμβούλους, η οποία έχει εμπλακεί σε χειραγώγηση περισσότερων από 30 εκλογικών διαδικασιών σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας μεθόδους hacking, σαμποτάζ και επιτηδευμένης διασποράς ψευδών ειδήσεων στα social media.

Μάλιστα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για παρουσία συνεργατών της εν λόγω ομάδας και στην Ελλάδα, βάσει των όσων δήλωσε ο «εγκέφαλος» της ομάδας.

Οι Ισραηλινοί χάκερς είχαν επικεφαλής τον Ταλ Χάναν, πρώην αξιωματούχο των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ο οποίος πλέον δραστηριοποιείται με το ψευδώνυμο «Jorge» και φέρεται να λειτουργεί στο παρασκήνιο, ελέγχοντας τις εκλογικές διαδικασίες σε διάφορες χώρες για περισσότερες από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με τον Guardian.

Αποκαλύψεις σοκ: Ισραηλινή εταιρεία χειραγώγησε πάνω από 30 εκλογές σε όλο τον κόσμο | Parallaxi Magazine

Η δράση του Χάναν αποκαλύφθηκε από μία διεθνή ομάδα ερευνητών δημοσιογράφων η οποία εξασφάλισε έγγραφα και απόρρητο υλικό στον Guardian.

Οι δημοσιογράφοι εργάζονται σε Μέσα όμως η Monde, το Spiegel και η El Pais. Το project, που αποτελεί κομμάτι ευρύτατης έρευνας για τη βιομηχανία παραπληροφόρησης συντονίστηκε από την Γαλλική ΜΚΟ, Forbidden Stories, που έχει ως στόχο να συνεχίσει το έργο και την έρευνα δημοσιογράφων που έχουν απειληθεί, φυλακιστεί ή δολοφονηθεί.

Η έρευνα αποκαλύπτει με σοκαριστηκές λεπτομέρειες το πως η περιβόητη «Team Jorge» μετατρέπει σε όπλο την παραπληροφόρηση, με την εν λόγω ομάδα να προσφέρει μάλιστα τις υπηρεσίες επηρεασμού των εκλογικών αποτελεσμάτων χωρίς να αφήσει πίσω της το παραμικρό ίχνος.

Στο πελατολόγιό που είχαν οι Ισραηλινοί χάκερς, υπάρχουν επίσης και μεγάλες εταιρείες, τονίζει ο Guardian.

Ο Χάναν αρκέστηκε να αναφέρει στους δημοσιογράφους ότι οι υπηρεσίες του είναι διαθέσιμες σε Μυστικές Υπηρεσίες, καμπάνιες πολιτικών κομμάτων αλλά και εταιρείες που θέλουν μυστικά να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Είπε ότι χρησιμοποιήθηκαν σε χώρες της Αφρικής, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, στις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη.

Ο ρόλος του Aims

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές υπηρεσίες που προσέφεραν οι Ισραηλινοί χάκερς, αφορά το πακέτο λογισμικού Aims, το οποίο ουσιαστικά ελέγχει έναν Στρατό από fake προφίλ σε Twitter, LinkedIn, Facebook, Telegram, Gmail, Instagram and YouTube.

Η συνέχεια στη ΠΗΓΗ…………..

Υ.Γ. Πώς στήνεται μια βρώμικη εκλογική καμπάνια: Οι «story killers», οι fake λογαριασμοί, ο «Υβριδικός Πόλεμος».

Άφθονα περιστατικά και μεθόδους παρέμβασης αποκαλύπτει η δράση της Ισραηλινής Εταιρείας σύμφωνα με την έρευνα των διεθνών ΜΜΕ.

Μία απίστευτη αποκάλυψη είδε το φως της δημοσιότητας από μια διεθνή Κοινοπραξία Δημοσιογράφων μεγάλων δημοσιογραφικών μέσων που διεξήγαγε έρευνα για την Ισραηλινή «Τeam Jorge» και συντονίστηκε από μία Γαλλική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, τη «Forbidden Stories».

H Forbidden Stories αποκαλύπτει την ύπαρξη μιας εξαιρετικά Μυστικής Ισραηλινής Εταιρείας, την «Team Jorge», που εμπλέκεται στη χειραγώγηση εκλογών και στο χακάρισμα λογαριασμών πολιτικών, φέρνοντας παράδειγμα από την εκλογική διαδικασία σε μια Αφρικανική χώρα.

Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου βουτιά στην καρδιά ενός κόσμου όπου μια στρατιά από τρολ, Κυβερνώ-Κατασκοπεία και παιχνίδια επιρροής αναμειγνύονται, αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της Le Soir, μέσο το οποίο ανήκει στη κοινοπραξία Forbidden Stories που «τρέχει την έρευνα».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………….

Υ.Γ.1. Σκάνδαλο «Jorge»: Γάλλος δημοσιογράφος απολύθηκε επειδή μετέδιδε την προπαγάνδα  του.

Το πιο δημοφιλές Ειδησεογραφικό Κανάλι της Γαλλίας, το 24ωρο BFMTV, απέλυσε έναν από τους μακροβιότερους παρουσιαστές του και ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για πακέτα ειδήσεων που συνδέονται με την ισραηλινή μονάδα παραπληροφόρησης την λεγόμενη «Team Jorge».

Ο Rachid M’Barki, παρουσιαστής στο BFMTV από την έναρξη της λειτουργίας του το 2005, τέθηκε σε άδεια και τελεί υπό έρευνα για διάφορα ρεπορτάζ που μεταδίδονταν από την εκπομπή του, Le journal de la nuit.

Ο M’Barki απολύθηκε τον περασμένο μήνα, όταν αποκαλύφθηκε ότι μέλος της «Team Jorge» βρισκόταν κρυφά πίσω από ένα ρεπορτάζ ειδήσεων του BFMTV σχετικά με τη βιομηχανία γιοτ του Μονακό.

Το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε πέρυσι υποστήριζε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν εναντίον Ρώσων ολιγαρχών βλάπτουν τη βιομηχανία ιστιοπλοΐας στο πριγκιπάτο της Μεσογείου.

Όταν ένας ρεπόρτερ πλησίασε το BFMTV για να κάνει ερωτήσεις σχετικά με την ακεραιότητα αυτού του ρεπορτάζ αλλά και πολλών άλλων που μεταδόθηκαν από το κανάλι, ο M’Barki τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Η Ομάδα «Jorge» φέρεται να πουλούσε Υπηρεσίες hacking αλλά και παραπληροφόρησης σε πολιτικούς και εταιρικούς πελάτες που θέλουν να διεξάγουν Μυστικές Εκστρατείες Επιρροής. Η ομάδα αποκαλύφθηκε από τον Guardian και μια διεθνή Κοινοπραξία Δημοσιογράφων με επικεφαλής τον Γαλλικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Forbidden Stories.

Ο Αρχηγός της Ομάδας, Ταλ Χανάν, Πρώην πράκτορας των Ισραηλινών Ειδικών Δυνάμεων που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Jorge», βιντεοσκοπήθηκε να καυχιέται για την ικανότητά του να χειραγωγεί τα μέσα ενημέρωσης για να διαδίδει προπαγάνδα.

Σε μια κρυφά μαγνητοσκοπημένη συνάντηση, ο Χανάν είπε στους δημοσιογράφους ότι μπορούσε να περάσει τα «ρεπορτάζ» του στη Γαλλία και προς απόδειξη του ισχυρισμού του έπαιξε ένα βίντεο.

Τα όσα περιέχονταν στο Βίντεο κλιπ αναγνωρίστηκαν σε ρεπορτάζ του M’Barki που μεταδόθηκε στο BFMTV.

Ακολούθησε εσωτερική έρευνα, και στις 11 Ιανουαρίου ο M’Barki αποσύρθηκε από τον αέρα και τέθηκε σε άδεια.

Πηγή: Guardian

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here