Κάνει τα πάντα για να πάει στις Βρυξέλλες!…του Μανώλη Κοττάκη.

0
460

-Δεν έχει εγκαταλείψει τις Φιλοδοξίες του για απόδραση στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός…

-Θεωρεί ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν θα φτάσει στο τέλος…

-Εξετάσεις Μητσοτάκη για το Εύρω-αξίωμα η περιπέτεια με τον Αποτυχημένο Ζελένσκυ…

Κάνει τα πάντα για να πάει στις Βρυξέλλες • antinews.gr

Οι πληροφορίες επιμένουν-και ο Πρωθυπουργός κάνει τα πάντα για να τις επιβεβαιώνει, ακόμη και ταξιδεύοντας στην Ουκρανία, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα:

Ο κύριος Μητσοτάκης δεν έχει εγκαταλείψει τις Ευρωπαϊκές Φιλοδοξίες του, παρά το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτους δικαίου.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στα Χανιά – Την φιλοξενεί στη βίλα στο Ακρωτήρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτο) – Thestival

Εξομολογείται σε συνομιλητές του ότι η νυν Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η υποψηφιότητα της οποίας θα επικυρωθεί στο εν εξελίξει συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, δεν θα φτάσει μέχρι το τέλος.

Γι’ αυτό και εκείνος με άνεση υπέγραψε μαζί με άλλους συναδέλφους του την πρόταση προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την ανανέωση της θητείας της.

Όλοι άλλωστε θυμούνται ότι το 2019 προαλειφόταν για Πρόεδρος της επιτροπής ο κύριος Βέμπερ, τον οποίο και πάλι υποστήριζε ο κύριος Μητσοτάκης, αλλά η Μέρκελ είχε αντίθετη άποψη και ανέθεσε στον Πρόεδρο Μακρόν να ανακοινώσει την υποστήριξή του προς το πρόσωπο της πρώην Υπουργού Αμύνης της.

Βασική εκτίμηση του Πρωθυπουργού είναι ότι υπάρχουν προϋποθέσεις, και γι’ αυτό κάνει από τώρα ανοίγματα στη «λογική Δεξιά» της Πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, την οποία επικρίνει η Ρωσία, για να διεκδικήσει εκείνος το αξίωμα του Προέδρου της Κομισιόν, με βασικό ανταγωνιστή του τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Πλένκοβιτς.

Θεωρεί δε βασικά κριτήρια για την Προαγωγή του-κατά άλλους, την απόδρασή του στις Βρυξέλλες-το να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστάαν όχι το μεγαλύτερο-από τα κεντροδεξιά κόμματα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Ευρωεκλογές, το γεγονός ότι επέβαλε σε ορθόδοξη χώρα τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών και, βεβαίως, ότι επί πέντε ολόκληρα χρόνια είναι πιστός και προβλέψιμος σύμμαχος της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών.

Με τελευταία δείγματα γραφής του η επεισοδιακή επίσκεψη στην Ελληνική Οδησσό και τη δεύτερη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, ο οποίος διανύει τη δυσκολότερη περίοδο της Προεδρίας του, βλέποντας την ήττα καθαρά στον ορίζοντα.

Τέλος, θεωρεί βασικό κριτήριο για την Προαγωγή του και την προσέγγισή του με την Τουρκία, η οποία θα επιδιωχθεί να λάβει σάρκα και οστά στο αμέσως προσεχές μέλλον.

Ήδη δεν αντέδρασε στην πώληση των Αμερικανικών F-16 στην Τουρκία, αν και δεν επιβλήθηκαν στη γείτονα ουσιαστικοί όροι να μην πετούν αυτά πάνω από Ελληνικά νησιά και να μην παραβιάζουν τον Εναέριο χώρο μας, ενώ στο Κογκρέσο είχε πει τα αντίθετα-είχε συγκρίνει την Τουρκία με τη Ρωσία.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here