Καταγγελία εργαζομένων για τον Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς – Καυστική απάντηση του Δημάρχου.

0
190

Σε τεταμένο κλίμα βρίσκονται οι σχέσεις της διοίκησης του Δήμου Κηφισιάς με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου, με επίκεντρο τις καταγγελίες των εργαζομένων, οι οποίοι κάνουν λόγο για «απαράδεκτη και αχαρακτήριστη συμπεριφορά» του Διευθυντή των Διοικητικών Υπηρεσιών.

Παρακάτω παρατίθεται η γραπτή καταγγελία που προχώρησε στις 20/01/2017 ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

 Κηφισιά 20 Ιανουαρίου 2017

Καταγγελία-Ανακοίνωση

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Κηφισιάς καταγγέλλει το Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Γρηγόρη Παππά για την απαράδεκτη και αχαρακτήριστη συμπεριφορά του.

Η κατάχρηση εξουσίας που ασκεί στους υφισταμένους του και όχι μόνο και με την ανοχή της διοίκησης – η οποία έχει ενημερωθεί επανειλημμένα από το Δ.Σ. του Συλλόγου και από τους ίδιους τους εργαζομένους που τους έχει ασκηθεί τρομοκρατία – είναι χωρίς προηγούμενο.

Ο συγκεκριμένος είναι διορισμένο μέλος του Δ' Υπηρεσιακού Συμβουλίου, στις συνεδριάσεις του οποίου η συμπεριφορά τον είναι το ίδιο ανεπίτρεπτη.

Η τρομοκρατία που υφίστανται οι συνάδελφοι των τμημάτων που βρίσκονται υπό την εποπτεία της διεύθυνσής του, είναι διαρκής και με αμείωτο ρυθμό.

Οι απειλές και οι ύβρεις που εκτοξεύει για τα θεία ακόμα και για τα μέλη των οικογενειών των συναδέλφων είναι αχαρακτήριστες και κατάπτυστες.

Γνωρίζουμε ότι ο θεσμικός ρόλος και το κύριο μέλημα ενός προϊσταμένου Διεύθυνσης είναι η διατήρηση της εργασιακής ειρήνης και η αποδοτικότητα των υπαλλήλων, η οποία πηγάζει από την καλή συνεργασία, χωρίς να αισθάνονται διακρίσεις και ιδιαίτερη εύνοια σε ορισμένους, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους, τούς δίνεται δικαίωμα να τρομοκρατούν και να υβρίζουν τους ίδιους τους συναδέλφους τους».

Επειδή όλες οι επισημάνσεις στον ίδιο και στη Δημοτική Αρχή δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, απαιτούμε την «ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ» διότι θεωρείται επικίνδυνος, όπως και τη ΛΗΨΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, διαφορετικά ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΟΜΙΚΑ».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η απάντηση του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου

Απάντηση σε «Καταγγελία-Ανακοίνωση»

Χθες Πέμπτη 19/01/2017 στις 13.45 περίπου, συναντήθηκα εκτάκτως με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Κηφισιάς και άλλους υπαλλήλους του Δήμου, όπου μου ανέφεραν και διαμαρτυρήθηκαν για ανάρμοστη – όπως περιέγραφαν – συμπεριφορά του Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Γρηγόρη Παππά, εις βάρος τους.

Μετά την ενημέρωση, τους δήλωσα άτι εντός της ημέρας θα επικοινωνούσα με τον κ. Διευθυντή και τους ζήτησα όπως οι διαμαρτυρόμενοι ως θιγόμενοι υπάλληλοι, να μου προσκομίσουν την επόμενη εβδομάδα τις σχετικές αναφορές τους.

Χθες αργά το απόγευμα επεδίωξα ανεπιτυχώς τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Διευθυντή. Σήμερα Παρασκευή 20/1/2017 από νωρίς το πρωί και παρά τα όσα προηγήθηκαν μεταξύ εμού και του Συλλόγου Εργαζομένων, ο Σύλλογος εξέδωσε «Καταγγελία-Ανακοίνωση» κατηγορώντας και την Διοίκηση του Δήμου μας δηλαδή εμένα προσωπικώς, ότι επιδεικνύει ανοχή στην «κατάχρηση εξουσίας» του κ. Γρηγόρη Παππά.

Η συγκεκριμένη στάση του Συλλόγου Εργαζομένων, απέναντι μου αμέσως μετά την συνάντηση μας και ενώ γνωρίζουν καλώς ότι και στο παρελθόν είχα προβεί σε σχετικές συστάσεις και παρεμβάσεις – κατόπιν διαμαρτυριών τους – αποτελεί ενέργεια αντιδεοντολογική συνδικαλιστικά, πολιτικά και ηθικά.

Οι πάντες γνωρίζουν στον Δήμο μας ότι μεμονωμένα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, εναντιώνονται ευθέως στην Διοίκηση του Δήμου για προσωπικούς λόγους τους, δημοτικούς και παραταξιακούς.

Τούτη τη φορά κατάφεραν να παρασύρουν το Δ.Σ. τους, σε ανακοίνωση στρεφόμενη, όχι μόνο κατά του Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών αλλά και κατά του Δημάρχου. 

Γνωρίζω καλά ποιοι χαίρονται με την «αναμπουμπούλα» και θλίβομαι για την παγίδευση του Συλλόγου των Εργαζομένων μας.

Βρίσκομαι πάντα στην διάθεση τους, όπως έχω καθήκον, για το σοβαρά θέματα των εργαζομένων και του Δήμου μας αλλά όχι ποτέ πλέον για φθηνές και μικροπολιτικές επιδιώξεις.

Tέλος και αφού επέλεξαν τον διάλογο μέσω καταγγελιών ας μας γνωρίσουν με ποιον τρόπο και προς τα πού μπορεί να «απομακρυνθεί» όπως απαιτούν, κάποιος που έχει κριθεί θεσμικά ως Διευθυντής…

Γιώργος Θωμάκος
Δήμαρχος Κηφισιάς

Υ.Γ. Νίκος Χιωτάκης: «Δεν θα ανεχθούμε εργαζόμενους δύο ταχυτήτων στο Δήμο Κηφισιάς».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here