Κώστας Καραμανλής: Ιστορική παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού για Ισραήλ, Ελληνοτουρκικά και Γερμανικές αποζημιώσεις.

0
374

Ηχηρά μηνύματα και προειδοποιήσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην παρουσίαση του ανατρεπτικού βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη», στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Στην πρώτη του παρέμβαση μετά από την απομάκρυνση του από τη Βουλή, ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για το κρίσιμο το κρίσιμο ζήτημα των κατοχικών αποζημιώσεων, την φλεγόμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο Κυπριακό και έστειλε μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την στάση του απέναντι στην Τουρκία.

«Η αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, δεν παραγράφηκε ποτέ, η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ από αυτήν. Κανένα νομικό στοιχείο δεν απάλλαξε τη Γερμανία από τις υποχρεώσεις αυτές τις οποίες είχε αναγνωρίσει επισήμως από το 1965»…τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο Κ. Καραμανλής και αναφέρθηκε στον αγώνα του Προκόπη Παυλόπουλου για τις Γερμανικές επανορθώσεις και το Κατοχικό Δάνειο.

Ο Κώστας Καραμανλής επανέλαβε τα λόγια του: «Οι απαιτήσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας, είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here