Μετωπική Κασσελάκη με Αχτσιόγλου λίγες ώρες πριν τις κάλπες για την Προεδρία!

0
466

Δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου…

Ανηλεής πόλεμος εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τους δύο διεκδικητές της Ηγεσίας Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανο Κασσελάκη να ανταλλάσσουν ευθείες βολές.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία αντεπιτέθηκε για τα πυρά που δέχτηκε, ως προς το «κρατίδιο» για το ψευδοκράτος, ανεβάζοντας τους τόνους έναντι της Έφης Αχτσιόγλου, χωρίς να την κατονομάσει.

Ο κ. Κασσελάκης εγκάλεσε την συνυποψήφιά του ότι αγνόησε τις προτάσεις που της είχε καταθέσει στις 11 Ιουλίου για να εμπλουτίσει την πολιτική της πλατφόρμα ενώ απέδωσε στην κούραση και την αυπνία το ολίσθημά του να περιγράψει ως «κρατίδιο» το ψευδοκράτος στην Κύπρο.

Έχω πολλές φορές αρθρογραφήσει στον Αμερικανικό Τύπο για τα Εθνικά μας θέματα και τα Εθνικά μας δίκαια. Δυστυχώς, στα αγγλικά η σχετική ορολογία είναι εντελώς διαφορετική.

«Δεν είμαι τέλειος, όπως εκείνοι που έκαναν τον νόμο Κατρούγκαλου»…τόνισε σε νέο βίντεό του ο Στέφανος Κασσελάκης που ζήτησε ωστόσο να χαμηλώσουν οι τόνοι…

Η ερώτηση Κοττάκη που πάγωσε την Αχτσιόγλου.

Σάλος με την ανάρτηση της Αναστασίας Γιάμαλη για τις επιθέσεις που δέχεται η εκπομπή της από τους  «υποστηρικτές ενός εκ των δυο υποψηφίων».

Μια οφειλόμενη απάντηση:

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, ξανθά μαλλιά, τηλεόραση και αίθουσα σύνταξης

📍

Αντί να απαιτούμε το ίδιο επίπεδο αυστηρότητας, επιμονής και δηκτικότητας έναντι όλων, θελουμε οι δημοσιογράφοι να «σκίζουν» τον απέναντι και να «χαϊδεύουν» τον δικό μας.

Σε αυτόν τον κανόνα όσο μεγαλώνω αρνούμαι να πειθαρχήσω γνωρίζοντας ότι κ εγώ ως άνθρωπος έχω άποψη κ έχω επιλέξει να την εκφράζω πάντα με σεβασμό στην διαφορετική άποψη και με ειλικρίνεια απέναντι στον κόσμο. Δίκαια κι όχι ουδέτερα. Πολιτικά κι όχι με όρους εξυπηρέτησης καμπάνιας ή πολιτικών επιδιώξεων.

📍Αυτά που ακούμε εδώ και πέντε χρόνια από την ΝΔ και τον διαδικτυακό μηχανισμό της για την σκληρή κριτική που της ασκούμε ωχριούν μπροστά σε αυτά που μας καταλογίζονται από υποστηρικτές ενός εκ των δυο υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Και αυτό είναι λυπηρό.

Τούτες τις μέρες που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την τιμητική του στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για χίλιους λόγους εμείς επιλέγουμε σταθερά να πάμε τη συζήτηση ένα βήμα πιο πέρα, δημοσιογραφικά, πολιτικά και ΝΗΦΑΛΙΑ. Δεν μας ένοιαξαν ούτε τα σύνολα της κ. Αχτσιόγλου ούτε το πρόγραμμα προπόνησης του κ. Κασσελάκη.

Μάλιστα, επειδή δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει ο κ. Κασσελάκης στα επανειλημμένα αιτήματα μας για συνέντευξη δεν φιλοξενήσαμε ούτε την κ. Αχτσιόγλου αυτήν την εβδομάδα.

Φιλοξενήσαμε τον 5ο διεκδικητή της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε πάρει σαφή θέση για τον δεύτερο γύρο, κ. Τζουμάκα. Υπήρχε μέρα που φιλοξενήσαμε δυο υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη κι έναν της κ. Αχτσιόγλου κ άλλη μέρα που δεν υπήρχε υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη όχι όμως με δική μας υπαιτιότητα.

📍Η εσωκομματική κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ μας ενδιαφέρει όπως θα έπρεπε να ενδιαφέρει κάθε δημοσιογράφο και πολίτη το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όχι με όρους οπαδικούς.

📍Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας εξισώνει ή να μας ταυτίζει με τον εργοδότη μας ή με οποιοδήποτε κόμμα, επιλογή που για ολόκληρη την ομάδα μας έχει προσωπικό κόστος. Είμαστε τυχεροί που ακόμη διατηρούμε το δικαίωμα να κάνουμε την δουλειά μας όπως την αντιλαμβανόμαστε χωρίς άνωθεν παρεμβάσεις.

📍Τελευταίο αφήνω το ζήτημα της «αντικειμενικότητας», αντικειμενικό είναι το «πως, που, πότε», τα υπόλοιπα είναι «άποψη». Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού. Και είναι δικαίωμα και του ενός και της άλλης να πιστεύει και να εκφράζει αυτό που νομίζει. Και αυτή την ελευθερία θα έπρεπε να διεκδικούμε, όσοι και όσες, εργαζόμαστε στα ΜΜΕ. Και όσοι και όσες εμφανιζόμαστε ως επίδοξοι/ες ηγέτες.

📍Η συζήτηση για τα ΜΜΕ και το πλαίσιο λειτουργίας τους πρέπει να γίνει όχι για να στηρίζουν τον έναν ή την άλλη, το ένα ή το άλλο κόμμα αλλά για να ελέγχουν τους πάντες με τον ίδιο τρόπο. Απάντηση δεν είναι η περιγραφή του προβλήματος ούτε τα εύπεπτα τσιτάτα. Απάντηση θα ήταν ένα πλαίσιο προστασίας και χειραφέτησης των δημοσιογράφων.

Αντί για τις προγραφές. Τα δύσκολα ερωτήματα απαιτούν δύσκολες αλλά κατανοητές απαντήσεις, άλλωστε τις απλές, τις συμψηφιστικές τις προσφέρει δυστυχώς διαχρονικά καλύτερα η Ακροδεξιά.

🔺ΥΓ: την εκπομπή της Παρασκευής παρουσίαζε-όπως κάθε Παρασκευή-ο Μάριος Αραβαντινός. Ως ομάδα διαφωνούμε και στον αέρα με πάθος αλλά χωρίς φόβο. Όπως κάνουμε και με τους καλεσμένους συναδέλφους μας. Αυτό το πάθος θα το διατηρήσουμε και δεσμευόμαστε να το κάνουμε χωρίς φόβο παρά τις παρεμβάσεις/απειλές.

🔴και τη Δευτέρα 23.15 νταν θα είμαστε στο πόστο μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here