Μύδροι του BBC για το διάγγελμα Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη.

0
129

Η Κυβέρνηση κάνει μια Επιτροπή άλλα ο Πρωθυπουργός κατέληξε ότι φταίει το «Ανθρώπινο Λάθος»!…

Human error to blame for deadly train crash, says Greek PM.

H δημόσια οργή μεγαλώνει, διαπιστώνει το BBC για την τραγωδία στα Τέμπη.

Εκτενές Δημοσίευμα για την τραγωδία στα Τέμπη φιλοξενεί το BBC σχολιάζοντας πως η οργή για τις Αρχές αυξάνεται την ώρα που ο Πρωθυπουργός αποδίδει την τραγωδία σε «ανθρώπινο λάθος» ενώ καλά καλά δεν έχει συσταθεί επιτροπή διερεύνησης.

Ήδη, ο αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα της Τρίτης στην Ελλάδα αυξήθηκε σε 57, όπως δήλωσε ιατροδικαστής στο BBC.

Η Ελένη Ζαγγελίδου, μία από τους δέκα ιατροδικαστές που εργάζονται στην έρευνα, δήλωσε ότι έχει ληφθεί DNA από 57 σορούς.

Αυτό συνέβη καθώς οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη, εν μέσω αυξανόμενης Δημόσιας οργής προς τις Αρχές.

Η απεργία ακολουθεί διαμαρτυρίες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την πόλη της Λάρισας, κοντά στο σημείο της καταστροφής.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να περνούν μέσα από καμένα και λυγισμένα βαγόνια, αναζητώντας θύματα.

Αυτή ήταν η «πιο δύσκολη στιγμή», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο διασώστης Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης, διότι «αντί να σώζουμε ζωές, πρέπει να ανασύρουμε πτώματα».

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Μια επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε 350 άτομα συγκρούστηκε με μια εμπορική αμαξοστοιχία αφού και οι δύο κατέληξαν στην ίδια γραμμή-με αποτέλεσμα τα μπροστινά βαγόνια να τυλιχθούν στις φλόγες.

Η απεργία των σιδηροδρομικών ξεκίνησε στις 06:00 τοπική ώρα, επηρεάζοντας τις εθνικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες και το μετρό στην Αθήνα, αναφέρει το βρετανικό μέσο.

Πολλοί στην Ελλάδα θεωρούν το δυστύχημα ως ένα ατύχημα που περίμενε να συμβεί, και το Συνδικάτο κατηγόρησε την «ασέβεια» των διαδοχικών Κυβερνήσεων προς τους Ελληνικούς Σιδηροδρόμους που οδήγησε σε αυτό το «τραγικό αποτέλεσμα».

Δεν είναι ο μόνος υπαίτιος ο σταθμάρχης

Όπως αναφέρει το BBC ένας 59χρονος σταθμάρχης στη Λάρισα κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.

Έχει παραδεχτεί ότι έχει μερίδιο ευθύνης στο ατύχημα, δήλωσε ο δικηγόρος του Στέφανος Παντζαρτζίδης έξω από το δικαστήριο.

«Είναι κυριολεκτικά συντετριμμένος. Από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί»…δήλωσε ο κ. Παντζαρτζίδης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο σταθμάρχης, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί δημόσια, δεν ήταν ο μόνος υπαίτιος.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here