ΜEIZON θέμα με την Κυπριακή offshore εταιρεία του Γιώργου Κύρτσου.

0
982

Η εταιρεία «Holik Trading limited» ανήκει και διοικείται ως φαίνεται από τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο.

Ο ίδιος την είχε δηλώσει στο Πόθεν Έσχες του, αναγράφοντας όμως ότι ανήκει στην σύζυγό του. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν προκύπτει. Όταν ο κύριος Κύρτσος ρωτήθηκε γιατί το έκανε αυτό, υποστήριξε ότι έγινε κατά λάθος.

Σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία και τις τροποποιήσεις, ο κύριος Κύρτσος δεν θα έπρεπε να έχει στην κατοχή του ή έστω σε κατοχή συγγενικού προσώπου ή μέσω παρενθέτων προσώπων εταιρεία στο εξωτερικό. 

Η ποινή μάλιστα για κάτι τέτοιο είναι αυστηρότατη, τουλάχιστον δύο χρόνια φυλάκιση και τουλάχιστον 10.000 € πρόστιμο.

Η απάντηση του κυρίου Κύρτσου όμως, πέραν από κάποιες δικαιολογίες που δεν στέκουν, δημιουργεί εκτός από το ενδεχόμενο ποινικό και μείζον ηθικό θέμα.

Δήλωσε λοιπόν ο κύριος Κύρτσος ερωτώμενος:

«Η εταιρία στην οποία αναφέρεστε δεν είναι offshore – όπως συνήθως αναφέρονται αυτές για φορολογικούς λόγους – εδρεύει στην Κύπρο και ήταν μέσο συμμετοχής στην εκδοτική επιχείρηση που εξέδιδε τη City Press.

Όπως γνωρίζετε η City Press έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης και της μεγάλης πτώσης της διαφημιστικής δαπάνης που αυτή προκάλεσε και οδηγήθηκε σε οικονομικό αδιέξοδο.

Η εταιρία που εξέδιδε την City Press (Κ.Μ.Π. Εκδοτική) βρίσκεται σε εκκαθάριση και επειδή είναι σε εκκαθάριση είναι πρακτικά αδύνατον να μεταβιβαστούν οι μετοχές της κυπριακής εταιρίας στην οποία αναφέρεστε.

Σε κάθε περίπτωση οι μετοχές αυτές δεν έχουν πλέον καμία αξία και η συγκεκριμένη εταιρία καμία δραστηριότητα».

Η αλήθεια είναι ότι οι μετοχές της κυπριακής μπορούν κάλλιστα να μεταβιβαστούν, ανεξαρτήτως τι κάνει η κάθε θυγατρική της. Το πιο σημαντικό θέμα όμως είναι ότι ο κύριος Κύρτσος αποκαλύπτει πως χρησιμοποιούσε κυπριακή εταιρεία την ώρα που έπαιρνε εκατομμύρια ευρώ ως διαφημιστική δαπάνη του Δημοσίου.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν ο κύριος Κύρτσος να χρησιμοποιεί κυπριακή εταιρία ως Μέσο συμμετοχής σε μία εφημερίδα που εκδίδεται στην Ελλάδα και έπαιρνε εκατομμύρια ευρώ διαφήμιση από την Ελλάδα και φυσικά από το ελληνικό Δημόσιο;

Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό……

Να υπενθυμίσουμε ότι ο φυγόδικος απατεώνας Πέτρος Κυριακίδης είχε αγοράσει το 26,66% της ΚΠΜ Εκδοτικής του Γ. Κύρτσου (City Press, City Auto Moto, Sunday Press). Της εταιρείας δηλαδή που όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο κύριος Κύρτσος είχε ως μέτοχο την κυπριακή.

Και η ερώτηση στον κύριο Κύρτσο είναι απλή……..

Το κλεμμένο όπως αποδείχτηκε χρήμα της Proton, πως ακριβώς διακινήθηκε για να μεταβιβαστεί αυτό το πακέτο των μετόχων;  Ήταν εκ των μετοχών που κατείχε η Kυπριακή Eταιρεία;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here