Νέος Διεθνής Διασυρμός της χώρας μας για τις φωτιές, αυτή την φορά από το France 24.

0
314

Μεγάλο θέμα για ακόμη μια φορά έγινε η Ελλάδα στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης με αφορμή τις μεγάλες φωτιές όπως την χθεσινή που ξέσπασε στην Μαγνησία, αλλά και αυτή που μαίνεται στην Ρόδο, έχοντας προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Το σχετικό ρεπορτάζ έκανε το France24 και είναι πέρα για πέρα Αρνητικό για την χώρα μας και αποτελεί ακόμα ένα διασυρμό που εξαπλώνεται στα πέρατα του κόσμου.

Σε αυτό αποτυπώνονται μια Ελλάδα που έχει πνιγεί στις φλόγες και τους καπνούς, με τους πολίτες να προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους και τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να δίνουν μάχη με το «θηρίο» της φωτιάς, την στιγμή που οι υπεύθυνοι βρίσκονται μακριά από την προσπάθεια και δεν έχουν κουνήσει το δαχτυλάκι τους για να αποτρέψουν την καταστροφή.

Το ρεπορτάζ του France 24 ξεκινάει με την ζοφερή εικόνα που παρουσίαζαν χθες περιοχές της Μαγνησίας που είχαν τυλιχτεί στις φλόγες και τις απεγνωσμένες προσπάθειες των αγροτών να σώσουν τα ζώα τους από την καταστροφή.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην οργή που δείχνουν οι κάτοικοι προς τις αρμόδιες αρχές οι οποίες δεν κάνουν κάτι για να προστατέψουν την γη τους και την περιουσία τους η οποία είναι όλη η ζωή τους και από αυτή ζουν και επιβιώνουν.

Ένας αγρότης της περιοχής, μιλώντας στην κάμερα του μέσου, ρίχνει τις ευθύνες στους τοπικούς άρχοντες της Μαγνησίας, όπως τους Δημάρχους αλλά και τον περιφερειάρχη που δεν καθάρισαν τις παρατημένες εκτάσεις ώστε να αποτρέψουν την φωτιά να ξεσπάσει.

Στη συνέχεια, το ρεπορτάζ μεταφέρεται στο νησί της Ρόδου, όπου η φωτιά καίει για 10η ημέρα. Όπως επισημαίνεται, οι φλόγες έχουν κάψει χιλιάδες εκτάσεις.

Η κάμερα συναντά τον νεαρό ιδιοκτήτη ενός μαγαζιού το οποίο καταστράφηκε καθώς παραδόθηκε στις φλόγες.

Όπως λέει ο εξοργισμένος ιδιοκτήτης του εστιατορίου, για την καταστροφή της περιουσίας του δεν φταίει ο καιρός και η κλιματική αλλαγή αλλά οι Τοπικές Αρχές, ο Δήμος και η Κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή καταγγέλλει πως στην περιοχή που μένει δεν έχουν νερό και ηλεκτρικό εδώ και πέντε μέρες, ούτε τα μηχανήματα για να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες τα οποία οι αρμόδιοι τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους δώσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here