ΝΕΟΙ με Όραμα διεκδικούν μια θέση στη Βουλή στις Εκλογές 2023!

0
273

Νέες γυναίκες κατέρχονται στο στίβο της Πολίτικής με το βλέμμα στραμμένο στη Μεγάλη Δεξαμενή των 430.000 νεαρών ανθρώπων, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου για πρώτη φορά στις εκλογές 2023.

Μία γενιά κοινή, εκείνη των millennials…

Η Μάριαμ Σακίμπ, είναι Πολιτικός Μηχανικός, με μητέρα Ελληνίδα και πατέρα από τη Λιβύη. Η ίδια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Εκεί πολιτεύεται κιόλας, στην Α’ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία. 

«Δεν θέλω να είμαι απλά θεατής και κριτής στον καναπέ μου. (…) Έχω βιώσει όλη τη δεκαετία της κρίσης και όλα τα μετέπειτα προβλήματα, έχω δει τις επιχειρήσεις να κλείνουν, έχω δει τους φίλους μου να φεύγουν στο εξωτερικό»…δήλωσε χαρακτηριστικά στο OPEN και τη Μαίρη Γύγου.

Η Διάνα Βουτυράκου, με πληθώρα διακρίσεων στον τομέα της ρομποτικής και ιδρύτρια ΜΚΟ για μαθητές που ψάχνουν τον ακαδημαϊκό προσανατολισμό τους, αποφάσισε ότι η θέλησή της να προσφέρει στα κοινά υπερβαίνει τους ενδοιασμούς της και έτσι αποδέχθηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει στη Δυτική Αττική.

«Πολλά μηνύματα που έχω λάβει μου λένε “που πας να μπλέξεις”. Όλα αυτά τα χρόνια θέλω να πιστεύω ότι προσπαθώ για μία αλλαγή, προσπαθώ να ακουγόμαστε περισσότερο και για μένα ίσως η πολιτική είναι o τρόπος να το καταφέρουμε»…σημειώνει η κ. Βουτυράκου…

…και συνεχίζει:

«Είμαι σαν και σένα, γιατί είμαι άνθρωπος που συνειδητά βρίσκεται σε αυτή την χώρα. Έχουμε αντιμετωπίσει αλλεπάλληλες απογοητεύσεις, αλλεπάλληλες κρίσεις και έχουμε ανάγκη μέσα σε όλο αυτό να δούμε μία άσπρη μέρα».

Η Ρωξάνη Μπέη, δικηγόρος στο επάγγελμα και με επώνυμο…βαρύ σαν ιστορία: Ο πατέρας της, Δημήτρης Μπέης, διήνυσε μία μακρά, πολιτική διαδρομή, ως ιστορικό στέλεχος και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως Δήμαρχος Αθηναίων.

«Εγώ θεωρώ χαράζω την δική μου πορεία, φέρω θεωρώ με αξιοπρέπεια και πολύ περηφάνεια το όνομά μου , αλλά δεν με καθορίζει στο πως θα κινηθώ»…σημειώνει.

Θεωρεί ότι αυτή η μάχη θα δοθεί και στα στέκια των Νέων: Στις γειτονιές, στα αμφιθέατρα, αλλά και στα Social Media:

«Θέλει πολύ μεγάλο αγώνα να κερδίσεις τους νέους ανθρώπους γιατί είναι καχύποπτοι. Πρέπει να γεφυρώσουμε  πρέπει να βρούμε συνέργειες μεταξύ μας οι γενιές και φυσικά να βρούμε λύσεις που όμως δεν αφήνουν τη δική μας γενιά απέξω. Κι αν υπάρχει κάτι στο οποίο συνηγορούν και οι τρεις είναι ότι πρέπει να βρεθεί ο τρόπος, προκειμένου οι σημερινοί 18άρηδες και 20άρηδες να οδηγηθούν με μαζικό τρόπο στις κάλπες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here