Ξυπολιτίκ!…του ΝΤΕΝΗ ΑΝΤΥΠΑ.

0
103

Κύριε Ξυπολυτά,

Περίσσεψε η οργή, την εβδομάδα που πέρασε, εις βάρος της Δημοτικής Αρχής. Δεκάδες πολίτες γνώρισαν ένα βάρβαρο πρόσωπο διαχείρισης των κοινών.

Μεταβαίνοντας στις τράπεζες, είδαν κατασχεμένα ποσά από τις οικονομίες τους, μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών. Αιτία, χρέη παρελθόντων ετών (έως και ημερών) προς τον Δήμο.

Ο ιστορικός Δήμος Κηφισιάς ουδέποτε μετήλθε τέτοιων μέσων, μέσων αρπαγής των διαθέσιμων των πολιτών, χωρίς καν προειδοποίηση των οφειλών τους. Θα αντιτείνετε, ότι ειδοποιητήρια είχαν σταλεί από τους προηγούμενους Δημάρχους-ίσως και από τον κ. Τασούλα, Πρόεδρο σήμερα της Βουλής.

Γιατί μιλάμε π.χ. για ανεξόφλητες παραβάσεις της Τροχαίας από το 2010! Παραβάσεις οδηγών αυτοκινήτων που έχουν αποσυρθεί. Παραβάσεις οδηγών που δεν βρίσκονται πια στη ζωή!

Κύριε Ξυπολυτά,

Θα σοκαριζόσασταν, εάν βλέπατε σκηνές που έζησα, όταν με κάλεσαν πολίτες, στην Εθνική Τράπεζα Κηφισιάς, την Τρίτη το πρωί.

Μου είπαν αγανακτισμένες δύο κυρίες:

– Πήγα να σηκώσω χρήματα της σύνταξής μου, τα τελευταία, και ο λογαριασμός μου ήταν μηδενικός.

– Εγώ είδα στο ΑΤΜ τον λογαριασμό μου αρνητικό.

Έγραφε μείον 730 ευρώ. Σήμερα είναι 16 του μήνα. Πώς θα ζήσω μέχρι την επόμενη σύνταξη;

Κρίνω ανεπίτρεπτη την απροειδοποίητη δέσμευση των καταθέσεων σε μια χώρα η οποία είναι η μητέρα της Δημοκρατίας!

Και να σας θυμίσω ότι είχα, ο αφελής, προτείνει την πρώτη ημέρα της θητείας σας να τυπώσετε και να μοιράσετε, μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας, 1.000 φέιγ βολάν, όπου θα προειδοποιούσατε τους οδηγούς, ότι από τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει εξόρμηση για τους παραβάτες του Κ.Ο.Κ.

Η πρότασή μου τυπώθηκε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ της Παρασκευής. Εσείς είχατε δώσει εντολή για σαφάρι κλήσεων από τη Δευτέρα!

Κύριε Ξυπολυτά,

Θα μου πείτε ότι δεν είναι σωστό να υπερασπίζομαι τους μπαταχτσήδες, τους παράνομους, τους παραβάτες. Όχι! Αλλά δεν ζούμε στην εποχή του Πάγκαλου και του Παπαδόπουλου.

Στη Γερμανία, από ετών, όταν ένας οδηγός σε μια autostrasse κάνει παράβαση, για να μη διακοπεί η κυκλοφορία, ένα περιπολικό τον περιμένει έξω από το σπίτι του για να του επιδώσει την κλήση. Και η επίδοση της κλήσης είναι υποχρεωτική για να εξοφληθεί το πρόστιμο.

Είναι πιθανό το χαρτί της παράδοσης να παραπέσει από τον υαλοκαθαριστήρα του Ι.Χ. ή να καταστραφεί από τη βροχή. Ή, το πιο ακραίο, να το πάρει άλλος οδηγός και να το «κολλήσει» στο δικό του Ι.Χ., για να αποφύγει ο ίδιος κλήση (κλασική απάτη Ρωμαίου Κουτοπόνηρου).

Αλλά το σπουδαιότερο: είναι δυνατόν κλήσεις 25 ετών να μην παραγράφονται; Πόσοι παράνομοι κυκλοφορούν δίπλα μας, κατηγορούμενοι για σοβαρά αδικήματα, επειδή γλίτωσαν το αυτόφωρο ή παραγράφηκε το αδίκημά τους λόγω αναβολών της δίκης που ξεπέρασαν το προβλεπόμενο όριο;

Για τέτοιες κλήσεις (μεταξύ άλλων) έγινε κατάσχεση χρεών προς τον Δήμο, χωρίς αποστολή ειδοποίησης και του Δήμου και της Τραπέζης.

Κύριε Ξυπολυτά,

Είναι η δεύτερη αστοχία σας στη διακυβέρνηση του Δήμου. Η σοφή ρήση «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος» ενέχει τη δυνατότητα-υποχρέωση της προειδοποίησης. Εσείς, σκληρό καρύδι, πήγατε κατευθείαν στο ραβδί, στο ξύλο! Κάνατε λάθος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here