Οι εξελίξεις στην Βενεζουέλα έχουν έντονα ανησυχήσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

0
298

Θορυβημένος φαίνεται να είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από την απόφαση τον ΗΠΑ να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον προσωπικό φίλο του, Γκουαϊδό και να επιτρέψουν στον Μαδούρο να πουλήσει πετρέλαιο στην Ευρώπη.

Βλέποντας μάλιστα ο Κυριάκος το ανελέητο ξύλο που τρώνε οι οπαδοί του Γκουαϊδό στην Βενεζουέλα, έχει εξοργιστεί.

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναγνωρίσει ως Πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Χουάν Γκουαϊδό απορρίπτοντας κάθε συνεννόηση με την Κυβέρνηση Μαδούρο. Η απόφαση λοιπόν των ΗΠΑ, τον εκθέτει προσωπικά, κάνοντάς τον να μοιάζει ανόητος. Γεγονός που ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μπορεί να το αφήσει να περάσει έτσι.

Ήδη λοιπόν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μπορέσει να μιλήσει πάλι στο Κογκρέσο για να τους επαναφέρει στην τάξη. Να τους τραβήξει το αυτί για αυτό που του έκαναν, αφήνοντας μάλιστα τον Γκουαϊδό έρμαιο στις σφαλιάρες του κόσμου.

Το εάν θα του δώσουν την άδεια να μιλήσει πάλι στο Κογκρέσο, είναι αμφίβολο. Εκτός εάν είναι πρωθυπουργός και το 2121, όπου πάλι θα μπορέσει να μιλήσει στην κοινή συνεδρίαση λόγω του εορτασμού των 300 χρονών από την εθνεγερσία.

Όλα δείχνουν πως μετά τον Μαδούρο οι ΗΠΑ θα προμηθεύονται και θα μας προμηθεύουν πετρέλαιο και από τον άλλο εχθρό το  Ιράν…

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να επιτρέψουν τη ροή περισσότερου πετρελαίου από το Ιράν ακόμη και χωρίς συμφωνία.

Κατά τα άλλα εμείς εφαρμόζουμε κατά γράμμα τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και είχαμε και την πρόσφατη «εμπλοκή» με το Ιράν μετά την κατάσχεση Ιρανικού τάνκερ στην Κάρυστο…

Υ.Γ. Παράνομη η κατάσχεση του Ιρανικού τάνκερ! Απόφαση βόμβα της δικαιοσύνης εκθέτει την Κυβέρνηση.

Έτσι φτάσαμε στην κατάσχεση των δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό – Ο λόγος για τα αντίποινα του Ιράν

Επιτακτική πλέον η δικαστική διερεύνηση ολόκληρης της σκοτεινής υποθέσεις που οδήγησε 10 έλληνες ναυτικούς στα κάτεργα του Ιράν.

Λύση στο μπλέξιμο με το Ιράν μέσω της δικαστικής οδού;

Δεκτές έγιναν οι αντιρρήσεις της Ιρανικής πλευράς (νομικός εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του φορτίου είναι ο Παναγιώτης Χιωτέλης) από το Συμβούλιο Εφετών Χαλκίδας, το οποίο ακύρωσε τις αποφάσεις της Ανακρίτριας Χαλκίδας για κατάσχεση και μεταφορά του φορτίου (107.000 τόνοι) του (ρωσικού) υπό σημαία Ιράν τάνκερ Lana, σε μισθωμένο από τις ΗΠΑ δεξαμενόπλοιο.

Αν και η δίκη είχε οριστεί για σήμερα, οι διαδικασίες επισπεύσθηκαν, καθώς μετά τα όσα συνέβησαν στον Περσικό Κόλπο με την κατάσχεση από τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης των δύο Ελληνικών τάνκερ ως αντίποινα για την κατάσχεση του Lana στην Κάρυστο τον Απρίλιο (μετά από εντολή των ΗΠΑ), οι σχέσεις Ελλάδας-Ιράν κρέμονταν από μια κλωστή.

Έτσι, φαίνεται πως η δικαστική οδός είναι αυτή που ίσως δώσει μια λύση, καθώς σύμφωνα με την απόφαση, το φορτίο που είχε μεταφερθεί από το υπό σημαία Ιράν τάνκερ, θα πρέπει να του επιστραφεί.

Μια απόφαση που η Ελληνική πλευρά κοινοποίησε στην πρεσβεία του Ιράν, ελπίζοντας πως θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση της κατάστασης και απελευθέρωση των δύο Ελληνικών τάνκερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here