Οι Φωτιές έχουν Τσακίσει τον Τουρισμό!…του Νίκου Τσιαμτσίκα.

0
350

Οι πυρκαγιές δεν αφήνουν πίσω τους μόνο κρανίου τόπο σε δασικές εκτάσεις και ιδιωτικές περιουσίες, αλλά προκαλούν και έντονο προβληματισμό για την τύχη της μεγάλης Ελληνικής; Βιομηχανίας που δεν είναι άλλη από τον Τουρισμό.

Οι φωτιες εχουν τσακίσει τον τουρισμό

Είναι ικανός άραγε ο κρανίου τόπος που άφησε πίσω του στη Ρόδο η πύρινη λαίλαπα, να προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά στον Τουρισμό, καθώς ήδη βρισκόμαστε στην καρδιά της φετινής σεζόν;

Ο Βρετανός Υπουργός Στέγασης και διακρατικών σχέσεων Μάικλ Γκρόουβ, σπεύδει να ενθαρρύνει όσους συμπατριώτες του επιδιώκουν να πάνε για διακοπές στη Ρόδο, θεωρώντας τη ασφαλή προορισμό, παρά τις πυρκαγιές, άποψη που στήριξε με την παρουσία του και ο Γάλλος επικεφαλής του Τουριστικού Ομίλου TUI Σεμπαστιάν Εμπέλ.

Κάπως έτσι ο κλάδος εκτιμά ότι η απώλεια στο νησί από επισκέπτες φέτος θα περιοριστεί κάτω του 10%, δηλαδή θα συνεχίσουν να έρχονται στη Ρόδο πάνω από 2 εκ. τουρίστες.

Εκτιμάται ότι ο τουρισμός στο νησί της Ρόδου αποτελεί το 11% του συνολικού προϊόντος του Τουρισμού στην Ελλάδα, άρα τα πράγματα δεν μπορεί να ληφθούν ανάλαφρα, απο το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Είναι γνωστό ότι Γερμανοί tour operators έχουν κάνει ακυρώσεις μέχρι το τέλος του Ιουλίου, αλλά όλα δείχνουν ότι οι κρατήσεις αυτές θ’ ανανεωθούν τον Αύγουστο στα διαθέσιμα καταλύματα.

Το θαύμα της έκανε και η Ελληνική φιλοξενία καθώς η φήμη ότι οι Έλληνες φέρθηκαν άψογα στους πληγέντες τουρίστες, προσφέροντας ακόμη και τα ίδια τους τα σπίτια δωρεάν, λειτούργησε αποτελεσματικότερα από οποιαδήποτε φοβία για φυσική καταστροφή.

Ο χειρισμός των Τουριστικών Ομίλων στο νησί της Ρόδου που φιλοξένησαν πάνω από 2.000 τουρίστες από καταλύματα που κάηκαν καθώς και η άψογη συνεργασία με τις αρχές και το αεροδρόμιο του νησιού, μαρτυρούν ότι το τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίο, αλλά αποτελεί υπολογίσιμο παράγοντα από κάθε άποψη.

Μπορεί κανείς να πει ότι με τα σημερινά δεδομένα, παρ’ ότι οι πυρκαγιές μαίνονται σε διάφορα σημεία της χώρας, το τουριστικό προϊόν, επέζησε κι αυτό αποτελεί ένα ακόμη σύγχρονο θαύμα της Αρχαίας Ελληνικής γης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here