Ομόφωνα όλοι οι Δημοτικοί Συμβούλοι ψήφισαν το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

0
392

Ομόφωνα και από τους 35 Δημοτικούς Συμβούλους ψηφίστηκε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς κατά την πρώτη συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας 08/01/24.

Η Συνεδρίαση η οποία καλείται και Δημαιρεσίες, λόγω του εξελεγκτικού της σκοπού, συγκλείσθηκε από την πρώτη σε ψήφους Δημοτική Σύμβουλο Ελένη Βάρσου και εξέλεξε στην θέση της Προέδρου την  Βασιλική (Λίλα) Παπαδημητρίου, από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας «Ναι για τον δήμο μας», Αντιπρόεδρο τον Μανώλη Κουρμαδιά από τον συνδυασμό «Συμμαχία Πολιτών» και Γραμματέα τον Αντώνη Καρναβά, από την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Όπως είθισται στην αρχή της συνεδρίασης και πριν γίνουν οι ψηφοφορίες μίλησαν οι επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων, αναφέροντας τις βασικές αρχές στις οποίες θα κινηθούν κατά την διάρκεια των Συνεδριάσεων.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Ξυπολυτάς ανέφερε εν συντομία πως η Δημοτική Αρχή θα εφαρμόσει την ισονομία και ζήτησε την συ στράτευση όλων των πολιτών και των Δημοτικών Παρατάξεων.

Ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος τόνισε πως θα παράσχει αρωγή στο έργο του Δήμου όσον αφορά τις λειτουργικές του αποφάσεις, Τεχνικό Πρόγραμμα, Προϋπολογισμό κα, πράγμα που δεν εφάρμοζε η αντιπολίτευση σε αυτόν όταν ήταν Διοίκηση. Έτσι θα θέσει τέλος στην κουλτούρα της άρνησης.

Ζήτησε τέλος από το νέο Δήμαρχο να κάνει ένσταση στην απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να καταργήσει τα ΝΠΔΔ ειδικά για το ΚΕΜΜΕ αλλά και την Ανθοκομική.

Ο Γιάννης Δημητρόπουλος από την  Λαϊκή Συσπείρωση είπε πως θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού της Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης.

Τελευταία μίλησε η Αγγελική Παπάζογλου επικεφαλής της Κοινωνίας Παρούσας η οποία μίλησε για τη συμμετοχή του συνδυασμού της στα κοινά της πόλης αλλά και για τους κοινωνικούς αγώνες στους οποίους αυτός είχε πάρει την πρωτοβουλία να συμμετάσχει.

Η νέα Πρόεδρος Λίλα Παπαδημητρίου ανέφερε ότι είναι πολύ τιμητικό να την προτείνει ο νέος Δήμαρχος για αυτή την θέση όπως ήταν και τιμητική η πρόταση του Γιώργου Θωμάκου.

Ζήτησε από όλους του συμβούλους να δείξουν στην πράξη αυτή την ομοφωνία για την καλύτερη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Μανώλης Κουρμαδιάς, όπως είπε και ο Γιώργος Θωμάκος που τον πρότεινε, βρίσκεται στην θέση του Συμβούλου για 11η θητεία οπότε είναι από τους πλέον έμπειρους.

Θεώρησε πολύ τιμητικό  για το ίδιο γιατί θεωρητικά μπορεί να είναι και η τελευταία φορά που βρίσκεται στη θέση του Συμβούλου να τελειώνει την θητεία του σ’ αυτή τη θέση του Αντιπροέδρου.

Τέλος ο Αντώνης Καρναβάς είπε πως θα υπερασπιστεί από την θέση του Γραμματέα το συμφέρον του Λαού που τον εξέλεξε.

Μετά την εκλογή του Προεδρείου ακολούθησε η εκλογή της Δημοτικής Επιτροπής η οποία αντικαθιστά την Δημαρχιακή αλλά και την Οικονομική και την  Ποιότητα Ζωής άρα θα έχει και τεράστιο φόρτο εργασίας.

Η Δημοτική Επιτροπή είναι εννεαμελής με πέντε Συμβούλους της πλειοψηφίας και τρείς της μειοψηφίας και τον Δήμαρχο να προεδρεύει.

Από την πλειοψηφία προτάθηκαν οι κάτωθι με σειρά εκλογής Σύμβουλοι:

Στάθης Κύρλος που ισοψήφησε με τον Γιάννη Παντελεάκη αλλά μετά από κλήρωση βγήκε πρώτος με 21 ψήφους, ο Γιάννης Παντελεάκης, ο Πέτρος Σφηκάκης με 20, ο Χρήστος Καλός με 19 και η Αγγελική Βαλασοπούλου με 18 ψήφους.

Αναπληρωματικοί ο Απόστολος Κασιούρας με 2 ψήφους και ακολουθούν με 1 ψήφο η Ελένη Βάρσου, η Ελένη Χρονοπούλου και ο Τίτος Ψαρουδάκης.

Στην κάλπη βρέθηκαν 2 άκυρα ψηφοδέλτια και αυτό γιατί είχαν εκτός από το ψηφοδέλτιο με τα ονόματα και το λευκό διπλωμένα στον φάκελο.

Από την πλευρά της Αντιπολίτευσης εκλέχτηκαν με σειρά προτεραιότητας οι τρείς Σύμβουλοι της μείζονος ο Βαγγέλης Αυλήτης ο Γιώργος Σκορδίλης και ο Μανώλης Κουρμαδιάς με 5 ψήφους ο καθένας και από 3 η Νίνα Βλάχου και ο Στάυρος Ζαπάντης με την επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Παρούσα Αγγελική Παπάζογλου να λαμβάνει 3 ψήφους. Ο Γιάννης Δημητρόπουλος και ο Αντώνης Καρναβάς πήραν από 2 ψήφους.

Δυστυχώς σε ένα τόσο σοβαρό σώμα όπως είναι η Δημοτική Επιτροπή δεν εκπροσωπούνται οι δύο ελάσσονες παρατάξεις αλλά μόνο ως παρατηρητές.

Υ.Γ. Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Κηφισιάς για τις Δημαιρεσίες.

Η ανακοίνωση αναφέρει ΕΔΩ………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here