Ορυμαγδός παραιτήσεων στο ΚΙΝΑΛ με βαριές καταγγελίες για «δεξιό κατήφορο».

0
570
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά μιλάει κατά τη διάρκεια προσυνεδριακής ημερίδας με θέμα "Πολιτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων", στο Δημαρχείο Περιστερίου, Αθήνα Τρίτη 6 Μαρτίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά…..108 (!!!) στελέχη από όλη τη χώρα υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους στο γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, εμφανώς απογοητευμένοι από το σφιχταγκάλιασµα µε τον Μητσοτάκη και τον «δεξιό κατήφορο» στον οποίο οδηγεί η Φώφη Γεννηματά το κίνημα.

Μετά την ηχηρή αποχώρηση Παπαγιαννάκη από το ΚΙΝΑΛ, μέλη του κινήματος από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως την Αττική, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, τους Νοµούς Κορινθίας, Μεσσηνίας και Φθιώτιδας, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους υποστηρίζοντας ότι το Κίνηµα Αλλαγής δεν κατάφερε να αποκτήσει σαφές προοδευτικό στίγµα και να πείσει ότι στρατηγικός αντίπαλός του είναι η Νέα ∆ηµοκρατία.

Ενδεικτική είναι η επιστολή παραίτησης του αναπληρωτή γραµµατέα Ερευνας, Καινοτοµίας και Ψηφιακής Οικονοµίας, Λάµπρου Ρώσση, ο οποίος ανέφερε µεταξύ άλλων στην επιστολή του ότι «δεν γίνεται να ανεχθεί ένας προοδευτικός άνθρωπος το σφιχταγκάλιασµα µε τον Μητσοτάκη και τον νεοφιλελευθερισµό.

∆εν γίνεται να ανεχθεί ακόµη και τις ίδιες ανακοινώσεις µε τη Ν∆. ∆εν γίνεται να ανεχθεί ένας προοδευτικός άνθρωπος τα καλά λόγια του Άδωνη και των ακροδεξιών της Ν∆. Το εγχείρημα του ΚΙΝΑΛ απέτυχε γιατί ταυτίστηκε µε τον δεξιό κατήφορο».

Υ.Γ. Έπεται συνάντηση Φώφης -Γιώργου μετά τις μαζικές παραιτήσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ.

Συνάντηση μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί σήμερα (31/1), σύμφωνα με πληροφορίες του «ethnos.gr».

Η πιθανότητα της συνάντησης κυκλοφορούσε ήδη από την Τετάρτη (30/1) και φέρεται να είναι αποτέλεσμα των εσωτερικών αναταράξεων στο ΚΙΝΑΛ, μετά τις 108 παραιτήσεις στελεχών του Κινήματος από διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο Γ. Παπανδρέου βρισκόταν στο Πουέρτο Ρίκο τα τελευταία 24ωρα, όπου είχε συνάντηση με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσες.

Η συνάντηση θεωρείται από πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ ως επιβεβλημένη, στο πλαίσιο των ευρύτερων προσπαθειών για την αποκατάσταση της εσωκομματικής ηρεμία στο ούτως ή άλλως ταραγμένο πολιτικό σκηνικό των ημερών.

Υ.Γ.1. Τρεις κι ο κούκος (η Φώφη) θα μείνουν στο ΚΙΝΑΛ. Μετά τους 108 ακόμα 31 στελέχη της ΔΗΜΑΡ στην έξοδο από το κόμμα-ανέκδοτο.

Δεν προλάβαμε να γράψουμε για την αποχώρηση 108 μελών του ΚΙΝΑΛ και μέσα σε λίγη ώρα ακόμα 31 στελέχη της ΔΗΜΑΡ αποχώρησαν από θέσεις ευθύνης που είχαν αναλάβει στα κεντρικά όργανα του κινήματος, ανακοινώνοντας την απόφαση τους με κοινή επιστολή στον  της Κ.Π.Ε. του ΚΙΝΑΛ, Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Έτσι, μετά τους ψηφοφόρους, η Φώφη χάνει ένα-ένα και τα στελέχη της και κινδυνεύει να μείνει μόνη της με τον Γιώργο Παπανδρέου, άντε και κάνα δυο ακόμα παλαμοκροτητές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here