Ο Εκλογικός Στρατός του Μητσοτάκη και η χρησιμοποίηση της Εταιρείας Majoritas!

0
185

-Οι Ψηφιακοί Δολοφόνοι της Majoritas…

Τον Ιανουάριο του 2023 ο ιστότοπος newsbomb.gr δημοσιεύει ένα ρεπορτάζ με τίτλο «Σκάνδαλο Majoritas: Το Μαξίμου χρησιμοποιεί ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα για Πολιτικές καμπάνιες».

Στο εν λόγω ρεπορτάζ, το οποίο δίνει υπόσταση σε φήμες που υπήρχαν για Ρουμανική Εταιρεία που χρησιμοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να κάνει καμπάνιες προσωπικής στόχευσης, κατονομάζονται η Εταιρεία Majoritas και η σχετιζόμενη με αυτήν Questia.

Σκάνδαλο Majoritas: To Μαξίμου χρησιμοποιεί ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα για πολιτικές καμπάνιες - Newsbomb

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από το 2018, υπό τις οδηγίες του Διευθύνοντα Συμβούλου της Majoritas Ρουμάνου Λούσιαν Ντεσπόιου.

Σύμφωνα με το newsbomb.gr είναι αδιαμφισβήτητη η χρήση προσωπικών δεδομένων των πολιτών ώστε να συρθεί το κοινό σε…θέσεις Μητσοτάκη.

Οι μέθοδοι χειραγώγησης με χρήση προσωπικών δεδομένων έγιναν γνωστές το 2018, όταν αποκαλύφθηκε ότι η Βρετανική Εταιρεία Cambridge Analytica συνέλεξε προσωπικά δεδομένα 87 εκατ. χρηστών του Facebook.

Νέο σκάνδαλο Majoritas: Το Μαξίμου χρησιμοποιεί ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για πολιτικές καμπάνιες | Το Κουτί της Πανδώρας

Από την ανάλυση των δεδομένων αυτών δημιούργησε το ψυχολογικό προφίλ των χρηστών, στους οποίους στη συνέχεια έστελνε στοχευμένα μηνύματα, που έφταναν ως την Πολιτική τους χειραγώγηση.

Η Cambridge Analytica εργάστηκε για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ το 2016, ενώ είχε παρέμβαση και στο δημοψήφισμα για το Brexit.

Το σκάνδαλο της χρήσης προσωπικών δεδομένων από τη Μισέλ Ασημακοπούλου οδήγησε το Documento σε μια έρευνα για τη Majoritas, υπό το βασικό ερώτημα αν έστησε έναν Βρόμικο Πολιτικό Πόλεμο και χειραγώγησε το πολιτικό κοινό με χρήση προσωπικών δεδομένων στην Ελλάδα.

Η απάντηση είναι «ναι». Πρόκειται για Αμαρτωλή Εταιρεία που μπήκε στην υπηρεσία του Κυρ. Μητσοτάκη και η οποία φαίνεται να ευθύνεται για μια σειρά από «soft» Πραξικοπήματα στα Βαλκάνια.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here