Ο Δήμος Κηφισιάς ΖΗΤΑΕΙ την συνεργασία των πολιτών για την αντιπυρική προστασία της πόλης.

0
706

Συγκεκριμένα, ζητάει από τους πολίτες να σταματήσουν την άναρχη εναπόθεση κηπαίων και ογκωδών απορριμμάτων, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του Δήμου:

Ο Δήμος Κηφισιάς και η Πολιτική Προστασία του Δήμου κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και των έντονων και απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και εκτελούν νυχτερινές περιπολίες σε Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Έχουμε ήδη προχωρήσει στον καθαρισμό τριών ρεμάτων στην Κάτω Κηφισιά και την Πολιτεία, τον καθαρισμό του δάσους Κεφαλαρίου και συνεχίζουμε με το δάσος Φασίδερη.

Από την 1η Ιουλίου έως και σήμερα 10 Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 800 δρομολόγια των φορτηγών του Δήμου για την απομάκρυνση κηπαίων και ογκωδών αντικειμένων και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. 

Τα πυροφυλάκια είναι πλήρως εξοπλισμένα και σε επιφυλακή όλο το 24ωρο.

Απαραίτητη είναι η συνεργασία των πολιτών με τον Δήμο Κηφισιάς για τη διευκόλυνση του έργου της Διεύθυνσης Καθαριότητας αλλά και την προστασία του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου μας.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων στην Καθαριότητα και την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, με καθαρισμό χιλιάδων φρεατίων, αποψιλώσεις δεκάδων στρεμμάτων, συνεχείς καθαρισμούς ογκωδών, με δράσεις και τα Σαββατοκύριακα, η πρωτοφανής σε όγκο και συχνότητα απόρριψη και απόθεση σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους κηπαίων και ογκωδών απορριμμάτων ακυρώνει δυστυχώς στην πράξη κάθε προγραμματισμό και συντονισμό.

Είναι αναγκαίο να σταματήσει η άναρχη εναπόθεση κηπαίων και άλλων ογκωδών (τραπέζια, καρέκλες, στρώματα, καναπέδες, έως και τουαλέτες!) από τα νοικοκυριά, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κηφισιάς.

Η εναπόθεση αυτή γίνεται αντίθετα από τις γραπτές οδηγίες που πρόσφατα διανεμήθηκαν σε δεκάδες χιλιάδες κατοικίες και δυσχεραίνει την προσπάθεια του Δήμου μας να επαναφέρει την καθαριότητα και την αισθητική της πόλης. 

Οι ποσότητες που τις τελευταίες ημέρες αποθέτουν συμπολίτες μας δεν θα μπορούσαν να αποκομισθούν έγκαιρα, ούτε με πολλαπλάσια μηχανήματα από όσα διαθέτουμε.

Καλούμε λοιπόν τους πολίτες:

• Να μην αφήνουν κηπαία απορρίμματα (φύλλα, γκαζόν) σε κοινόχρηστους χώρους όπως πλατείες, παιδικές χαρές, νησίδες κ.ά. καθώς και σε ελεύθερους χώρους όπως οικόπεδα.

• Να μην βγάζουν κηπαία απορρίμματα όταν ο όγκος τους είναι μεγάλος χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της αρμόδιας Διεύθυνσης.

• Να μην ανακατεύουν κηπαία απορρίμματα με ογκώδη αντικείμενα και οικιακά απορρίμματα, κατά την εναπόθεσή τους προς αποκομιδή. Οι ανάμεικτοι όγκοι απορριμμάτων δυσκολεύουν το έργο των συνεργείων καθαριότητας και αποτελούν εστίες μόλυνσης και πυρκαγιών.

• Τέλος, επισημαίνεται πως όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων έχουν ειδοποιηθεί για τον καθαρισμό τους και καλούνται εκ νέου να το πράξουν τάχιστα προστατεύοντας την περιουσία τη δική τους και των γειτόνων τους.

Στόχος μας είναι η προστασία του Δήμου και των πολιτών μας.

Ας συνεργαστούμε! 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της Kifisia Press

Συγκεκριμένα, τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο επικρατεί άναρχη εναπόθεση κηπαίων απορριμάτων (κλαδιά, φύλλα, γκαζόν) προς αποκομιδή από τους Δημότες σε Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία. 

Δεν προλαβαίνουν τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας να καθαρίσουν τους δρόμους την μια μέρα…….και αμέσως την επομένη ημέρα οι κηπουροί που περιποιούνται απρογραμμάτιστα (κλαδεύουν, κουρεύουν το γκαζόν κτλ.) τους κήπους των συμπολιτών μας, εναποθέτουν φρέσκα κηπαία απορρίματα στους καθαρισμένους κοινόχρηστους δρόμους και τα πεζοδρόμια τους!!

Αυτή άναρχη επανατοποθέτηση κηπαίων απορριμμάτων δυσκολεύουν το έργο των συνεργείων της Υπηρεσίας Καθαριότητας χωρίς συναίσθηση της σοβαρής κατάστασης, χωρίς παιδεία, κάποιοι δημότες δημιουργούν ωρολογιακές βόμβες στους δρόμους της πόλης!!

Χύμα τα πούσια στο δρόμο…..δεν υπάρχει η στοιχειώδης ευαισθησία να τα εναποθέσουν σε σακούλες!…..με αποτέλεσμα να αποτελούν εστίες του εύφλεκτου υπόροφου κατά μήκος των δρόμων του Δήμου ώστε να διευκολύνεται η μετατροπή των έρπουσων πυρκαγιών σε επικόρυφες, με ότι αυτό συνεπάγεται

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και οι συνετοί δημότες που προσέχουν την πόλη τους και τα τοποθετούν σε σακούλες!!

Επικρατεί μάλιστα κι το οξύμωρο γεγονός ότι οι εν λόγω ασυνεπής δημότες την επομένη μέρα ξεκινούν να διαμαρτύρονται έντονα στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου γιατί τα συνεργεία της καθυστερούν να αποκομίσουν έγκαιρα τα εν λόγω κηπαία!! ΑΚΟΥΣΟΝ….. ΑΚΟΥΣΟΝ!!

Αντί να συνεργασθούν με τον Δήμο στην άνιση μάχη των κηπαίων απορριμμάτων!…….για τη διευκόλυνση του έργου της Διεύθυνσης Καθαριότητας αλλά και την προστασία του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου μας, εφαρμόζοντας σχολαστικά το ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΚΗΠΑΙΩΝ – ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ του Δήμου…….διαμαρτύρονται αγενώς!……..

Είναι πια καιρός, ο Δήμος Κηφισιάς να προβεί σε συστάσεις προς τους δημότες που δεν τηρούν τους κανονισμούς καθαριότητας, ότι θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμων σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here