Ο Ζελένσκι έκανε πρόταση για Ειρηνευτικές Συνομιλίες!

0
349

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελέσνκι ζήτησε από την Ελβετία να οργανώσει μια ειρηνευτική διάσκεψη «Υψηλού Επιπέδου».

Η Βέρνη ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως σχολιάζει το Reuters, η ουδέτερη Ελβετία έχει ενεργήσει στο παρελθόν ως διαμεσολαβητής για την επίλυση συγκρούσεων και θα μπορούσε τώρα να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης για τον πόλεμο που ξεκίνησε με τη Ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

«Κατόπιν αιτήματος του Ουκρανού Προέδρου, η Ελβετία συμφώνησε να φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής για την ειρηνευτική φόρμουλα»…ανέφερε η Ελβετική Κυβέρνηση. «Τώρα βρίσκονται υπό επεξεργασία οι περαιτέρω λεπτομέρειες».

Ποιες χώρες θα προσκληθούν;

Ελβετία: Η Βιόλα Άμχερντ νέα πρόεδρος της χώρας - CNN.gr

Μιλώντας μαζί με την Ελβετή ομόλογό του Βιόλα Άμερντ σε συνέντευξη Τύπου στη Βέρνη, ο Ζελένσκι δεν έδωσε εκτενή κατάλογο των χωρών και των εκπροσώπων Διεθνών Οργανισμών που πρόκειται να συμμετάσχουν στη σχεδιαζόμενη ειρηνευτική σύνοδο κορυφής, αλλά άφησε να εννοηθεί ποιοι θα ήθελε να παραβρεθούν.

«Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις χώρες που σέβονται την κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα στη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη, οπότε βγάλτε συμπεράσματα για το ποιους θα προσκαλέσουμε»…είπε ο Ζελένσκι.

«Θα θέλαμε να είναι παρών ο Παγκόσμιος Νότος. Είναι σημαντικό για εμάς να δείξουμε ότι όλος ο κόσμος είναι ενάντια στην επιθετικότητα της Ρωσίας και όλος ο κόσμος είναι υπέρ μιας δίκαιης ειρήνης»…πρόσθεσε.

Ούτε η Ζελένσκι ούτε η Άμχερτ έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με το πότε και πού στην Ελβετία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής. Ανέφεραν πάντως ότι οι ομάδες τους θα αρχίσουν να την οργανώνουν τη Σύνοδο από αύριο…

Η πρόταση προκαλεί ήδη ραγδαίες εξελίξεις. Η πρώτη αντίδραση κορυφαίων αναλυτών είναι πως πρόκειται για μία «κοσμογονία».

Μέχρι σήμερα, θεωρείτο αδιανόητο να γίνει μία τέτοια πρόταση από την πλευρά της Ουκρανίας.

Υ.Γ. Ζελένσκι: Σε αδιέξοδο με τις αρνήσεις βοήθειας από ΗΠΑ και τον δισταγμό της Ε.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here