Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΥΛΗΣ «ΠΥΡΝΑ» ΕΛΑΜΨΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ!

0
453

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την λήξη του Ε κύκλου επιχειρηματικότητας, μια δράση η οποία πραγματοποιείται στο Δήμο μας από το 2016.

Η συμμετοχή́ των Δημοτών και όχι μόνο, ήταν εντυπωσιακή αφού τους δόθηκε και η ευκαιρία να επισκεφτούν  ένα από τα αρχοντικά της Κηφισιάς,  να περπατήσουν στον καταπληκτικό κήπο σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα αλλά και να ακούσουν και τον κ. Μαύρο Γιάννη, ιδιοκτήτη της έπαυλης, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως περισσότερο σαν «υπηρέτης» της παρά σαν ιδιοκτήτης, έχει μια ευθύνη να το συντηρεί, να το καλλιεργεί και κυρίως να το μοιράζεται με φίλους καθώς έχει μια αποστολή οικολογική και πολιτιστική και θα ήθελε αυτήν την διάσταση να την δούμε σε σχέση με την επιχειρηματικότητα.

Κλείνοντας μοιράστηκε  ότι η διατήρηση μιας τέτοιας κληρονομιάς τους επιφορτίζει με μεγάλη ευθύνη, εκτός από την τύχη που έχουν,  ώστε να μπορούν να το κληροδοτήσουν στα παιδιά των παιδιών τους αυτό το ιστορικό οικοδόμημα.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Γιώργος Θωμάκος, αφού ευχαρίστησε την οικογένεια Μαύρου για την παραχώρηση της έπαυλης, πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ότι ο Δήμος Κηφισιάς συμβάλει στην προσπάθεια των νέων που θέλουν να καινοτομούν βοηθώντας αρκετούς να προωθήσουν την ιδέα τους κάνοντας τα επόμενα βήματα.

Είμαστε από τους πρώτους Δήμους που αγκάλιασαν τον τομέα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, και με μικρές δυνάμεις βοηθάμε την πνευματική παραγωγή, την παραγωγή πρωτοτύπων και καινοτόμων ιδεών που συνήθως έμεναν στο συρτάρι ή έμεναν στο πίσω μέρος του μυαλού».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον χαιρετισμό της Προέδρου του Εμπορικού Συλλογου Κηφισιάς κα. Εριφύλλη Γαλλή η οποία ενθάρρυνε τους νέους να ασχολούνται με το επιχειρείν, σε ένα περιβάλλον που μπορεί για πολλά χρόνια να μην υπήρξε καθόλου φιλικό προς τις επιχειρήσεις, αλλά που τα τελευταία χρόνια το βλέπουμε να αλλάζει προς το καλύτερο. Τους παρότρυνε να επιχειρούν με διαφάνεια και με επιχειρηματική ηθική.

Να αρνούνται να συμπορευτούν με το σύστημα. Να πεισμώνουν όταν πέφτουν, να ξεσκονίζονται και να συνεχίζουν να επιχειρούν. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνούν ότι 9 στις 10 start-ups αποτυγχάνουν. Αλλά αυτό μπορεί απλά να σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθήσεις 9 φορές πριν τα καταφέρεις τη δέκατη.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Προΐστάμενου διεύθυνσης Προγρα/σμου, Επιχειρηματικότητας, Οργάνωσης, και Πληροφορικής κ. Σουλαχάκη Αλέξανδρου ο οποίος ανέφερε ότι η επιχειρηματικότητα ως μέρος της οικονομικής δραστηριότητας των κοινωνιών, είναι αυτονόητο αλλά και πλέον αποδεδειγμένο από κάθε οικονομική ανάλυση, ότι αποτελεί σημαντικό δείκτη προόδου  και μόνιμη παράμετρο, συνολικά για την τοπική ανάπτυξη-και όχι μόνον-για την οικονομία ενός Δήμου,  όπως αυτού της Κηφισιάς-Ν. Ερυθραίας- Εκάλης.

Είχαμε στην συνέχεια την δυνατότητα να ακούσουμε και 2 από τις start ups που αναπτύχθηκαν στον Δήμο μας και αποτελούν μέλη πλέον και του Elevate Greece όπου αφού μας παρουσίασαν που βρίσκονται, ευχαρίστησαν τον Δήμο και την εταιρία Prisma Consulting που τους βοήθησαν να κάνουν μια ασφαλή αρχή.

Ο Ανδρέας Ζεκούλης με την εταιρία Inagros η οποία είναι ένα τεχνολογικό εργαλείο που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και την οργάνωση της γεωργικής παραγωγής, καθώς και τη μείωση της κατανάλωσης του νερού, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ενέργειας και ο Γιάννης Μηλάτος με την εταιρεία του όπου δραστηριοποιείται στο τουρισμό.

Μια πλατφόρμα που μας προσφέρει πρόσβαση σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με τον τουρισμό και να κερδίσει εισόδημα χωρίς εξαρτημένη εργασία, αλλά και χωρίς το κόστος και τον κίνδυνο που θα είχε αν άνοιγε το δικό του ταξιδιωτικό γραφείο.

Το επίκεντρο όμως της βραδιάς ήταν οι 7 επιχειρήσεις που παρουσίασαν τις ιδέες τους.

-Hearthy, Eριάλ Σέγι, Δέσποινα Αδαμοπούλου, Zαχαρούλα Μεγαγιάννη, Λάζαρος Ουρούμης, Παναγιώτης Παξιμάδης

Περιβαλλοντική start-up, μηδενικά απορρίμματα, συλλογή κομμένων μαλλιών και παραγωγή καινοτόμου οργανικού λιπάσματος.

-HR for HUMAN RENAISSANCE, Παναγιώτης Ασημάκης,

Πλατφόρμα εύρεσης εργασίας

-LogistirioNow, Ζαχαρόπουλος Ευστράτιος, Παπαγεωργίου Βασιλική

Πλατφόρμα για  λογιστικά γραφεία με mini-site

-Athlesiplus, Ευστρατία Λούντα, Απόστολος Γεωργαρουδάκης,

Το Athleton Plus είναι μια αγορά κοινωνικής φυσικής κατάστασης που δίνει κίνητρα στους χρήστες και αποκτά νέους πελάτες σε στούντιο και εκπαιδευτές. Προσφέρει εργαλεία εκπαίδευσης και κοινωνικής δικτύωσης για να διατηρεί τους χρήστες αφοσιωμένους και ενεργούς.

-UMA Wellness center, Παππά Μαρίνα

Ένα κέντρο ευεξίας με κύριο θεραπευτικό μέσο το νερό

-Petexplorer, Παπαγιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Αριστοτέλης Κασομούλης

Πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα υπηρεσιών, για την εξυπηρέτηση των κατοικίδιων ζώων, όπως για παράδειγμα υπηρεσίες αξιολογημένων κτηνιάτρων, pet shops, pet hotels, εκπαιδευτών κατοικίδιων και άλλων.

Κέντρο Ολιστικής Περιβαλλοντικής Εταιρικής Πολιτικής (ΚΟΠΕΠ), Μαρία Μπεκιάρη

Νομική υποστήριξη, συμβουλευτική και εκπαίδευση διοίκησης και εργαζομένων επιχειρήσεων σε θέματα βιωσιμότητας (sustainability) με έμφαση το περιβάλλον με την χρήση μεθόδων envinromental coaching και χρήση πορισμάτων για περαιτέρω έρευνα.

Ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα τρία καλύτερα επιχειρηματικά σχήματα από τον Διευθύνοντα  σύμβουλο της Prisma Consulting κ. Φραγκίσκο Θεοφύλακτο και από την υπεύθυνη του Ε’ κύκλου κα Ναταλία Δεληγιώργη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην δυναμική του προγράμματος και στο κατά πόσο οι νέοι επιχειρηματίες χρειάζονται την στήριξη αυτή ώστε να αξιολογήσουν με κατάλληλα εργαλεία αν η ιδέα τους μπορεί να γίνει επιχείρηση και ότι σε συνδυασμό με αφοσίωση πάθος και επιμονή μπορούν να φέρουν αλλαγές στην επιχειρηματικότητα.

Το τρίτο βραβείο δόθηκε από τον κ. Μαύρο στην εταιρία Athlesiplus, το δεύτερο βραβείο στην εταιρία Hearthy από την κα. Εριφύλλη Γαλλή και το πρώτο βραβείο στην εταιρία Petexplorer από την Αντιδήμαρχο Κηφισιάς κα Νίνα Βλάχου.

Και οι τρεις νικητές ευχαρίστησαν τον Δήμο Κηφισιάς και την Prisma Consulting για το ταξίδι τους στον κόσμο του επιχειρείν.

Η Αντιδήμαρχος της Κηφισιάς κα Νίνα Βλάχου η οποία βοήθησε στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, συνεχάρη για το ότι ο Δήμος Κηφισιάς δίνει αυτήν την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους.

Κλείνοντας ο Δήμος Κηφισιάς τίμησε με μια αναμνηστική πλακέτα την οικ. Μαύρου για την συμβολή της στην εκδήλωση αλλά κυρίως για την προσφορά της στην Κηφισιά, μέσω του κ. Διονυσιώτη όπου αφού ευχαρίστησε τον κ. Μαύρο για την φιλία χρόνων, έκανε παράκληση στους μεγαλύτερους να είναι δίπλα στα παιδιά που επιχειρούν ώστε να βοηθήσουν να παραμείνουν στην χώρα μας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Ευάγγελος Αυλήτης ο οποίος με την σειρά του ευχαρίστησε συγκινημένος  την οικ. Μαύρου για την ευκαιρία να είμαστε σε έναν χώρο που για τους Κηφισιώτες έχει μεγάλη σημασία καθώς ο πρόγονος του κ. Μαύρου ήταν ευεργέτης της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου και ανέφερε ότι ευελπιστεί κ σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις ώστε οι νέοι να μπορούν να μαθαίνουν για την ιστορία μας.

Ευχαρίστησε τον κόσμο που για άλλη μια χρονιά αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή αλλά και τους ανθρώπους που συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Μεταξύ άλλων τον κ. Γιουρούκο για την προσφορά του στα βραβεία αλλά και την κα. Δροσινού για την δωρεά των λουλουδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here