Η Δύση αποτελειώνει τον Ζελένσκι-Οι 5 πιθανοί Διάδοχοι του.

0
569

Θέμα χρόνου είναι η απομάκρυνση του B. Zελένσκι και πλέον η Δύση επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του, υποστηρίζει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας, (SVR), Sergei Naryshkin.

SVR : Ο κύβος ερρίφθη - Η Δύση τελειώνει τον Ζελένσκι - Οι 5 πιθανοί διάδοχοι του - WarNews247

Όπως λέει ο Naryshkin, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από διάφορα Δυτικά κράτη εξετάζουν μεταξύ άλλων ως πιθανούς υποψηφίους για να αντικαταστήσουν τον Ζελένσκι, τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Β. Ζαλούζνι, τον Δήμαρχο του Κιέβου Vitaly Klitschko και τον επικεφαλής του Ουκρανικού Προεδρικού γραφείου Andrey Yermak.

«Εξετάζονται διάφοροι διάδοχοι του Zelensky στο αξίωμα του αρχηγού του κράτους. Στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στις Βρυξέλλες, σημειώθηκε ότι ένας από τους υψηλόβαθμους Ουκρανούς στρατιωτικούς θα μπορούσε να υπηρετήσει ως τέτοιος, για παράδειγμα, ο Ανώτατος Διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Βαλερί Ζαλούζνι ή ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας Kirill Budanov, καθώς και ο επικεφαλής του Ουκρανικού Προεδρικού γραφείου Andrey Yermak, ο πρώην βοηθός του Ουκρανού Προέδρου Alexey Arestovich και ο Δήμαρχος του Κιέβου Vitaly Klitschko»…υπογράμμισε ο Naryshkin.

Οι λόγοι

Zlatti71 on X: "🇺🇦😭 "Why is the West moving to replace Zelensky?": Asia Times lists Zelensky's options for the future, and they are all sad - in any case, the West will

Σύμφωνα με τον Naryshkin, η Δύση έχει αρκετούς λόγους για να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

«Ανάμεσα σε αυτούς τους λόγους είναι οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Ζελένσκι να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, η ατελείωτη αγένεια του Ουκρανού προέδρου στις συναλλαγές με ξένους εταίρους και ο απεριόριστος νεποτισμός και η διαφθορά στην Ουκρανία, η κλίμακα της οποίας σοκάρει ακόμη και δυτικούς πολιτικούς, οι οποίοι ξέρουν πολλά για τέτοιου είδους θέματα.

Αλλά η κύρια αιτία, είναι η απώλεια της ικανότητας του Ζελένσκι να ελίσσεται με τέτοιο τρόπο στη σύγκρουση με τη Ρωσία που να εξυπηρετεί το συμφέρον της Ουάσιγκτον και των συμμάχων»…υποστήριξε ο Naryshkin.

Γιατί τον τελειώνουν

Σύμφωνα με την SVR, την Υπηρεσία Εξωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας, η Δύση πιστεύει ότι ο Ζελένσκι έχει προχωρήσει πολύ, έχοντας δημιουργήσει την εικόνα ενός αδιάλλακτου υποστηρικτή του πολέμου με τη Ρωσία, μέχρι τη νίκη.

Όπως αναφέρεται, λόγω αυτής της στάσης του ο Ζελένσκι δεν θα μπορέσει εάν χρειαστεί, να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία προκειμένου να υπάρξει έστω ένα προσωρινό «πάγωμα» του πολέμου.

Η SVR υποστηρίζει ότι σύμφωνα με τις Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες και δεδομένων των συνθηκών στο μέτωπο, θα προκύψει σύντομα η ανάγκη να αντικαταστήσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Οι 5 υποψήφιοι διάδοχοι

Βάσει των πληροφοριών αυτών, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατά τη συνεδρίαση τους τον περασμένο Νοέμβριο, εκτίμησαν ότι και οι 5 πιθανοί διάδοχοι του Ζελένσκι θα μπορούσαν να ηγηθούν της Ουκρανίας και να παίξουν τον ρόλο ενός Ουκρανού «Pilsudski»-σ.σ. Πολωνός πολιτικός και στρατιωτικός που πίστευε σε μια πολυεθνική Πολωνία-δημιουργώντας έναν κλοιό μεταξύ της Ουκρανίας και της Ευρώπης για δεκαετίες.

Αυτό το σενάριο, κατά την SVR, θα οδηγήσει σε κατάπαυση πυρός μεταξύ Μόσχας και Κιέβου σε μια χρονική στιγμή που ο ουκρανικός στρατός θα χάσει τελείως την επιθετική δυναμική του.

Πηγή: warnews247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here