Ο Κώστας Καλλίτσης Γκρεμίζει τα Καρτέλ που ρημάζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.

0
420

Ο κορυφαίος αρθρογράφος της Καθημερινής Κώστας Καλλίτσης, αποδεικνύει γιατί είναι η πλέον αξιόπιστη φωνή για τα θέματα της Οικονομίας.

Ο κ. Καλλίτσης επιτίθεται στα Συστημικά ΜΜΕ, διότι κρύβουν την κύρια αιτία του πληθωρισμού κερδοσκοπίας, ο οποίος μαστίζει την Ελλάδα.

Γράφει συγκεκριμένα:

Στα καθ’ ημάς, η δημόσια συζήτηση για την αφόρητη ακρίβεια αποφεύγει-με καθοριστική συμβολή των Mainstream Μέσων Ενημέρωσης-τέτοια θέματα, προσέχει να μην αγγίξει το ιερό δισκοπότηρο: Τα κέρδη.

Ήταν λοιπόν αξιοπρόσεκτο κι άλλη μία επιβεβαίωση της ανεξαρτησίας του και της σοβαρότητας του ότι με το θέμα ασχολήθηκε την περασμένη Τρίτη το γραφείο Κρατικού Προϋπολογισμού της Βουλής.

Στην έκθεση του για τις δημοσιονομικές εξελίξεις στο πρώτο τρίμηνο, γράφει για τον Πληθωρισμό Απληστίας!…

Αν λοιπόν ο πληθωρισμός είναι Πληθωρισμός Κερδών, είναι εύλογο ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιδόματα και μάλιστα οριζόντια, για 8,5 εκατομμύρια πολίτες όπως έχει επισήμως ειπωθεί.

Οι Στοχευμένες Δράσεις μπορούν να ανακουφίσουν κάπως τα ευάλωτα νοικοκυριά, όσο αφήνεται να καλπάζει η ακρίβεια σε τρόφιμα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Αλλά καταλήγουν να τροφοδοτούν τα κέρδη, την κύρια αιτία της ακρίβειας, εφόσον δεν επιβάλλεται κάποιος ουσιαστικός έλεγχος στις αγορές.

Το πρόβλημα φαίνεται οξύτερο ίσως για την Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες.

Γιατί στα καθ’ ημάς, μεγάλο μέρος της βιομηχανίας και του εμπορίου έχουν κακομάθει να δουλεύουν με υψηλά ποσοστά κέρδους, που δεν υπάρχουν σε καμιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, συχνά σε συνθήκες αδύναμου ανταγωνισμού.

Ως αποτέλεσμα, τρόφιμα κι άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης είναι ακριβότερα στην Αθήνα παρά στο Μόναχο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here