Ο Μητσοτάκης Έβγαλε Άχρηστους τους υποψήφιους Δημάρχους της ΝΔ που έχασαν τις εκλογές!

0
430

-Δεν έχασε η Κυβέρνηση αλλά εκείνοι που δεν μπόρεσαν να εκλεγούν!…

-Τόνισε όμως ότι ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν ένας «Καλός Δήμαρχος»!…

Έβγαλε άχρηστους τους υποψήφιους δημάρχους της ΝΔ που έχασαν τις εκλογες, ο Μητσοτακης: Δεν έχασε η κυβερνηση αλλα εκείνοι που δεν μπόρεσαν να εκλεγουν

Οι νίκες της Ν.Δ. είναι αποκλειστικά…έργο Μητσοτάκη, οι ήττες της Ν.Δ. είναι… όλων των άλλων!

Αυτή τη γραμμή ακολούθησε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός. αρνούμενος να αναλάβει την ευθύνη της ήττας της δεύτερης Κυριακής, παρότι αυτός έβαλε τον πήχη στο «13 στις 13 Περιφέρειες» και παρότι αυτός επέλεξε τους υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες, αποτυγχάνοντας να πείσει τους «αντάρτες» να θέσουν υποψηφιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες πήρε αποστάσεις από τους ηττηθέντες υποψηφίους της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο απερχόμενος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Οι κάλπες έκριναν πρόσωπα, έργα, συμπεριφορές. Ενώ βέβαια και η τεράστια αποχή, ειδικά στον δεύτερο γύρο, πρέπει να είναι ένα σήμα εγρήγορσης σε όλους μας»…είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Το βασικό πολιτικό συμπέρασμα, πάντως, προέκυψε από την πρώτη Κυριακή και οι ψηφοφόροι επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία».

Στο μεταξύ, χθες το βράδυ στη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, ερωτηθείς αν ο πήχης του «13 στις 13 Περιφέρειες» και «3 στους 3 μεγάλους Δήμους» ήταν λάθος, είπε πως «κόμμα εξουσίας είμαστε, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό», ενώ αναφερόμενος στην ήττα στην Αθήνα σχολίασε πως ήταν «πολύ στενάχωρο, για εμένα και σε προσωπικό επίπεδο», τόνισε όμως ότι ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν ένας «καλός Δήμαρχος».

Σχολιάζοντας τον νέο Δήμαρχο Χάρη Δούκα, σημείωσε πως «τον άκουσα μετρημένο» και συνέχισε ότι «η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή και πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία».

Σε ερώτηση για το θέμα της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, τόνισε:

«Καλή τύχη. Δεν θα είναι απλή υπόθεση. Διότι αυτή τη στιγμή έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παλεύει να μην εξαερωθεί και ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο κάνει ό,τι μπορεί για να Συριζοποιηθεί. Εάν αυτό, τελικά, τους φέρει πιο κοντά, δεν το ξέρω, αλλά, ξέρετε, μερικές φορές οι εγωισμοί και τα πρόσωπα παίζουν τον ρόλο τους».

Για τον κ. Κασσελάκη είπε πως «θα τον δούμε στην πράξη, αλλά δεν μπορεί να μη σχολιάσω το εντυπωσιακό γεγονός ότι αποφάσισε να αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες για προσωπική του υπόθεση την ημέρα των αυτό-διοικητικών εκλογών».

«Είναι Αρχηγός της αντιπολίτευσης, θα κριθεί στην πράξη»…συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας στη νέα κρίση του Μεσανατολικού επισήμανε ότι:

«Σε αντίθεση με την Ελλάδα, που η στάση της είναι ισορροπημένη, η στάση της Τουρκίας δεν είναι ισορροπημένη και η μη ανοιχτή καταδίκη της Χαμάς ως τρομοκρατικής οργάνωσης είναι πολύ προβληματική».

Για τα Ελληνοτουρκικά ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι ο Ελληνοτουρκικός διάλογος είναι μία από τις λίγες καλές ειδήσεις στην ευρύτερη περιοχή και τόνισε πως «θα ήταν πισωγύρισμα να μη γίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here