Ο μόνος εχθρός της Κυβέρνησης παραμένει ο ίδιος ο εαυτός της..…

0
206

Δειλά-δειλά κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες σοβαρές ρωγμές στην επίσημη εκδοχή ότι, δεν έγιναν λάθη, δεν υπήρξαν ολιγωρίες, δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα συντονισμού.

Όλα έγιναν όπως έπρεπε αλλά η δύναμη του φαινομένου ήταν υπέρτερη από τις δυνάμεις της χώρας, ασύμμετρη κατά την ορολογία Πολύδωρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κεντρικό πρόσωπο του δράματος, ως πολιτικός προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε στον ΑΝΤ1, ότι θα ήταν προκλητικό να λέει κανείς ότι, έγιναν όλα καλά με τόσους νεκρούς, αδειάζοντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα που στην προκλητική συνέντευξη Τύπου της περασμένης Πέμπτης έλεγε με στόμφο, πως δεν έγιναν λάθη τακτικής.

Και συμπλήρωσε: Σημασία έχει να κάνουμε μια αξιόπιστη αποτίμηση και να αποδοθούν ευθύνες. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η αποτίμηση θα πρέπει να αποδοθεί η κάθε ευθύνη, διαβεβαιώνοντας ότι, εάν χρειαστεί, θα υπάρξουν αντικαταστάσεις.

Είχε προηγηθεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο χθεσινό briefing, που επανέλαβε, τουλάχιστον τέσσερις φορές, πως μόλις παρέλθει η κρίση, θα αποτιμηθούν ψύχραιμα οι πιθανές ευθύνες, χωρίς να αφήσει εκτός κάδρου κανέναν.

Διασαλεύεται ο πυκνός ιστός από επικοινωνιακές πονηριές κι ένα κούφιο, αναίσθητο οπλοστάσιο από κλισέ και υπηρεσιακές ασάφειες, πως θα κουκουλώσουν τα αποκαΐδια, θα αποδράσουν από την φριχτή πραγματικότητα και θα βγουν λάδι στο κοινό αίσθημα.

Η μόνη σοβαρή κουβέντα αυτών των ημερών θα έπρεπε να αφορά, εκτός από την προσπάθεια για ανακούφιση των πληγέντων, τη συγκροτημένη προσπάθεια για την κατάρτιση ενός εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των εγκληματικών αυθαιρεσιών, που προκάλεσαν επί δεκαετίες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, του δασικού και χωροταξικού εκτρώματος της χώρας, που καίγεται και πνίγεται, καθώς επίσης και την απρόσκοπτη διερεύνηση σε βάθος όλων των πτυχών του εγκλήματος και την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Θα το επαναλάβουμε. Ο μόνος εχθρός της κυβέρνησης είναι ο ίδιος της ο εαυτός. Για να μη φθάσουμε, από εκεί που κάποτε «όλοι μαζί τα φάγαμε» στο «όλοι μαζί τα κάψαμε».

Υ.Γ. Περάσαν τόσες μέρες κι ούτε μισή παραίτηση, ούτε κάποιο δείγμα ευθιξίας!…….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here