Ο Νίκος Ταχιάος στο Reader για τα διόδια σε Βαρυμπόμπη-Άγιο Στέφανο: «Δεν υπάρχει καμία διάθεση αιφνιδιασμού».

0
290

«Για λόγους ασφαλείας η γέφυρα της Βαρυμπόμπης πρέπει να αντικατασταθεί»…ανέφερε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ταχιάος για διόδια σε Βαρυμπόμπη-Άγιο Στέφανο: «Όσο δεν μπαίνουν, οι φορολογούμενοι πληρώνουν ετησίως 25 εκατ. ευρώ»

Να καθησυχάσει τις τοπικές κοινωνίες σχετικά με το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν πλευρικά διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο, επιχείρησε ο αρμόδιος Υφυπουργός για τις Υποδομές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Reader κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο Νίκος Ταχιάος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία διάθεση αιφνιδιασμού, οποιαδήποτε λύση θα έχει τα χαρακτηριστικά της συναίνεσης».

Ο κ. Ταχιάος είπε ότι θα υπάρξουν συναντήσεις με τους νέους Δημάρχους Κηφισιάς και Διονύσου για το θέμα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση και το Δημόσιο να καταβάλει ετησίως 25 εκατ. ευρώ στον παραχωρησιούχο ως αποζημίωση για την μη τήρηση της σύμβασης.

Επαναφέρει το θέμα τοποθέτησης διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο ο Ν. Ταχιάος

«Είναι γεγονός ότι η μη λειτουργία πλευρικών διοδίων σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και τα διόδια της Χαλκίδας, κοστίζει ετησίως στο Δημόσιο 25 εκατ. ευρώ που αποδίδονται στον παραχωρησιούχο (Νέα Οδό) με βάση τη σύμβαση που υπάρχει.

Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι θα συνεχιστεί η τωρινή κατάσταση και τα κράτος να συνεχίζει να πληρώνει αυτή την αποζημίωση»…ανέφερε ο κ. Ταχιάος απαντώντας σε ερώτηση του Reader.

«Προφανώς θα υπάρξουν συναντήσεις με τους νέους Δημάρχους. Δεν υπάρχει καμία διάθεση αιφνιδιασμού, είναι ξεκάθαρο ότι θα υπάρξει απόλυτη συνεννόηση και οποιαδήποτε λύση θα έχει τα χαρακτηριστικά της συναίνεσης.

Για λόγους ασφαλείας, καθώς είναι μία γερασμένη γέφυρα, πρέπει να ληφθεί απόφαση και η γέφυρα της Βαρυμπόμπης να αντικατασταθεί. Είναι ένα δύσκολο έργο, θα χρειαστούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην περιοχή».

Για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης έως τον κόμβο Καλυφτάκη, ο κ. Ταχιάος ανέφερε:

«Έχουμε έναν γόρδιο δεσμό να λύσουμε. Είμαστε σε φάση αξιολόγησης του έργου. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών. Τα καλά νέα θα είναι η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here