Ο ΠΟΥ και η ζοφερή Ελληνική πραγματικότητα.

0
534

Όπως όλοι  γνωρίζουν, η Δημόσια Υγεία στην Ελλάδα, μέσα από τις διαρκείς περικοπές τα χρόνια του μνημονίου, έχει σοβαρές αδυναμίες και ελλείψεις παρά τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια (προσλήψεις, αναβάθμιση νοσοκομείων, μείωση των ελλείψεων σε υλικά  και δημιουργία πρωτοβάθμιας υγείας, Το.Μ.Υ) από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το χειροκρότημα στην Δημόσια Υγεία, τα χρήματα στην Ιδιωτική

Η φιλοσοφία της κυβέρνησης της ΝΔ για λιγότερο κράτος έφερε αναστολή σε προβλεπόμενες προσλήψεις στην δημόσια υγεία (η κυβέρνηση προτίμησε να προσλάβει αστυνομικούς στην θέση των νοσηλευτών) και στην παραπέρα μείωση των δαπανών για τα νοσοκομεία.

Η επιδρομή, ωστόσο, του κορωνοϊού και η εξάπλωση της θανατηφόρου επιδημίας, ανέτρεψε όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα και ανάγκασε τα κυβερνητικά στελέχη να μιλάνε για την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.

Παρ’ όλα αυτά και ενώ όλοι βλέπουν την αδυναμία των ιδιωτικών θεραπευτηρίων να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, η κυβέρνηση στρέφεται και χρηματοδοτεί τα ιδιωτικά θεραπευτήρια πληρώνοντας αδρά τις υπηρεσίες τους όπως για την χρήση των ΜΕΘ (1600 ευρώ αντί 800 που ήταν μέχρι σήμερα η αμοιβή τους) και για διαγνωστικά τεστ τα οποία, αντί να αγοράσει για να τα έχουν τα δημόσια νοσοκομεία, «χαρίζει» 30 εκατομμύρια ευρώ για να τα προμηθευτούν οι ιδιώτες.

Το «Μένουμε στο σπίτι» σημαίνει από-συμπίεση του ΕΣΥ και όχι λύση του προβλήματος

Το να ζητάει η κυβέρνηση από τους πολίτες να μένουν στο σπίτι και να σταματά  την κυκλοφορία, ουσιαστικά κερδίζει χρόνο και αποσυμπιέζει το σύστημα υγείας, αλλά τα μέτρα αυτά δεν σταματούν τις επιδημίες.

Το ζήτημα είναι να αξιοποιηθεί ο χρόνος που δίνουν οι πολίτες, για να ληφθούν μέτρα ώστε να «επιτεθούμε» και να  απομονώσουμε τον ιό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει. Τι εφαρμόζουμε;

Ο  ΠΟΥ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού προτείνει έξι δράσεις:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Σοβαρότατη καταγγελία από εργαζόμενη για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here