Πέντε νέες χώρες στην Συμμαχία των BRICS!

0
309

Η επερχόμενη σύνοδος κορυφής των BRICS στη Ρωσία τον Οκτώβριο θα επεκτείνει επίσημα τα μέλη της για να συμπεριλάβει πέντε νέα έθνη μαζί με τα αρχικά ιδρυτικά πέντε-Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική.

BRICS – Η συμμαχία-φαινόμενο που αντιπροσωπεύει τον μισό πλανήτη: Στόχος τους η εκθρόνιση των ΗΠΑ από το ρόλο του «αρχηγού»

Αυτή η επέκταση, με την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη αλλαγή στο Παγκόσμιο Τοπίο, που χαρακτηρίζεται πλέον από αυξανόμενη πολύ-πολικότητα και μεσαίες δυνάμεις που αμφισβητούν ανοιχτά την καθιερωμένη από τη Δύση Παγκόσμια Τάξη.

Η διεύρυνση αυτή, αποτελεί την πρώτη μεγάλη Παγκόσμια Ανατροπή στους Οικονομικούς Συσχετισμούς.

Η εξέλιξη αυτή δεν προβάλλεται δεόντως από τα δυτικά ΜΜΕ. Αντίθετα, ενώ από σήμερα η BRICS διπλασιάζουν την δύναμή τους, τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία προβάλουν την άρνηση του νέου προέδρου της Αργεντινής να συμμετέχει…

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το έτος 2023, τα πέντε αρχικά μέλη των BRICS αναμένεται να έχουν συνδυασμένο ΑΕΠ 27,6τρις δολαρίων σε τρέχουσες τιμές, το οποίο αντιπροσωπεύει το 26,3% του Παγκόσμιου συνόλου.

Με την ενσωμάτωση των νέων μελών, το αναμενόμενο ΑΕΠ αυξάνεται στα 30,8τρις δολάρια, αντιπροσωπεύοντας το 29,3% του Παγκόσμιου συνόλου.

Εξέχουσα σημασίας είναι και το γεγονός ότι οι BRICS με τα νέα μέλη, θα εκπροσωπούν σχεδόν το ήμισυ της Παγκόσμιας Παραγωγής Πετρελαίου!

Η συνέχεια αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα αλλά και επεισοδιακή. Για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, αμφισβητείται ευθέως η Παντοδυναμία των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here