Παραίτηση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς κ. Λίλας Παπαδημητρίου λόγω Ανεξαρτητοποίησή της και Ένταξή της σε άλλο ψηφοδέλτιο!

0
1091

Την παραίτησή της κοινοποίησε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, Λίλα Παπαδημητρίου στο Συμβούλιο της 19ης Ιουλίου, και ο λόγος όπως είπε ήταν η ένταξή της σε άλλο ψηφοδέλτιο και θεωρεί ότι αυτό είναι ασύμβατο με την θεσμική της θέση.

Η κ. Παπαδημητρίου αναφέρει στην επιστολή της:

«Προς τον αξιότιμο Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο και τα αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Είχα την τιμή να Προεδρεύσω στο ανώτατο όργανο του Δήμου μας, το οποίο δεν εκφράζει μόνο τη συλλογική του βούληση αλλά φέρει και την τεράστια ευθύνη να την μετουσιώνει σε πράξη.

Κατά τη διαδρομή μου αυτή παρέμεινα απόλυτα προσηλωμένη, στις ευθύνες που ανέλαβα αντλώντας δύναμη απ’ το όραμα και την βούλησή μου, να συμμετέχω ενεργά στην αναβάθμιση της πόλης που ζούμε και αγαπάμε.

Αξιακοί κώδικες της προσωπικής μου ιδεολογίας υπήρξαν πάντα η εντιμότητα, η διαφάνεια, η καλοπιστία και ειλικρίνεια. Αξίες τις οποίες πιστεύω ότι υπηρέτησα πιστά ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και ως Πρόεδρος του Νομικού προσώπου Βικέλα.

Ωστόσο για προσωπικούς λόγους αποφασίζω ν’ αποχωρήσω από την Παράταξη «Δύναμη Ελπίδας συμμαχία πολιτών Κηφισιάς -Νέας Ερυθραίας- Εκάλης» της οποίας ηγείται ο Δήμαρχος κύριος Γιώργος Θωμάκος και να ανεξαρτοποιηθώ.

Ως εκ τούτου αποδεσμεύομαι  από τη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, παραμένω ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος, ασκώντας τα καθήκοντά μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως το έπραξα έως σήμερα.

Θα ήθελα να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου στο Δήμαρχο Κηφισιάς, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου καθώς και για την άψογη στάση του κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, τόσο στον Βικέλα όσο και στην Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την συναίνεση και τη σύμπραξή τους, κατά τα δύο αυτά χρόνια της κοινής μας πορείας τόσο για το σεβασμό τους στο πρόσωπό μου, όσο και για την έντιμη αμφίδρομη σχέση μας και την αξιοπρεπή συνεργασία μας.

Επίσης ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη Δώρα και στα κορίτσια του γραφείου που είναι διαμάντια ευχαριστώ πάρα πολύ».

Αυτή την επιστολή η κ. Παπαδημητρίου την πρωτοκόλλησε στις 20 Ιουλίου, οπότε και ουσιαστικά άνοιξε την θέση για δημαιρεσίες, οι οποίες θα γίνουν το πρωί της Κυριακής 23 Ιουλίου, στις 10.30 πμ.

Θωμάκος: «Μία περιττή ταλαιπωρία για το Δημοτικό Συμβούλιο»

Παίρνοντας τον λόγο, ο δήμαρχος Κηφισιάς σημείωσε ότι η συνεργασία του με τη Λίλα Παπαδημητρίου ήταν πολύ καλή αλλά χαρακτήρισε την παραίτησή της τη δεδομένη στιγμή ως «Περιττή Ταλαιπωρία» για το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικότερα ανέφερε:

«Ευχαριστώ κι εγώ Πρόεδρε για τη συνεργασία. Η Πρόεδρος με έχει ενημερώσει, δεν με αιφνιδίασε. Πρέπει να πω ότι είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία, χωρίς διαφωνίες.

Έτσι λοιπόν-εφόσον δεν γνωρίζω τους λόγους, μιλάτε για προσωπικούς λόγους- χιουμοριστικά θα πω ότι ως ένας ανεξάρτητος συνδυασμός η «Δύναμη Ελπίδας» (που προσωπικά πιστεύω στην ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση ως ιδεολογία, το πρεσβεύω και το αποδεικνύω), χαιρόμαστε όσο πιο ανεξάρτητος είναι ένας σύμβουλος κυρία Παπαδημητρίου.

Οπότε, εφόσον ανεξαρτητοποιήστε από έναν Ανεξάρτητο Συνδυασμό είναι ένα πολύ καλό βήμα αυτό. Όσο πιο ανεξάρτητοι είμαστε, τόσο καλύτερα για την αυτοδιοίκηση και για τον τόπο.

Κατά τα άλλα όπως σας έχω πει και νιώθω την ανάγκη να το πω και στη Συνεδρίαση του Σώματος, εφόσον συνεργασία ήταν και είναι καλή και εφόσον δεν υπάρχουν προφανείς λόγοι ούτε αναφέρετε τους λόγους, θεωρώ ότι είναι μία περιττή ταλαιπωρία για το Δημοτικό Συμβούλιο να οδηγηθεί όπως φαίνεται σε εκλογή νέου Προέδρου.

Αυτό διαταράσσει-κατά την άποψή μας-τη λειτουργία του. Βεβαίως θα επανέλθουν τα πράγματα αργότερα και πάλι σε μία ομαλότητα-θέλω να πιστεύω-παρά το ότι είναι μία ιδιαίτερη περίοδος που απαιτεί εμπειρία, απαιτεί ψυχραιμία, αποδοχή του προσώπου του Προέδρου.

Όλα αυτά τα βάζετε σε κίνδυνο αγαπητή Λίλα Παπαδημητρίου χωρίς να αντιλαμβάνομαι προσωπικά και τους λόγους. Ωστόσο σεβαστή η επιθυμία πάλι ευχαριστώ για τη συνεργασία και για την απόδοση σας σε όλους τους τομείς».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν Δημοτικοί Σύμβουλοι αναφέροντας την ακεραιότητα και την αμεροληψία,  της απελθούσας Προέδρου.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω και όπως επεσήμανε ο Βαγγέλης Αυλήτης, οι δημαιρεσίες θα γίνουν την πρώτη Κυριακή από την παραίτηση της Προέδρου, δηλαδή 23 Ιουλίου στις 10.30 πμ.

Και χρειάζεται απαρτία 21 συμβούλων. Αν τυχόν δεν υπάρξει απαρτία θα γίνουν την επόμενη Κυριακή 30 Ιουλίου.

Αν και τότε δεν αναδειχθεί Πρόεδρος, τότε Πράξη Δικαίου, τη θέση αναλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους Σύμβουλος, ανεξαρτήτως αν ανήκει στη Διοίκηση ή αν έχει Ανεξαρτητοποιηθεί, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Βαγγέλης Αυλήτης.

Τώρα την Κυριακή 23 Ιουλίου θα πρέπει να υπάρχει εκλογή με απόλυτη πλειοψηφία του Συμβούλου που θα προτείνει ο πρώτος Συνδυασμός, δηλαδή η «Δύναμη Ελπίδας»  του Γιώργου Θωμάκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here