Παραδόθηκε στις 23/02/2017 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος, υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

0
222

Στο Δημόσιο παραδόθηκε στις 23/02/2017 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος, υπό την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με σύνθημα της εκδήλωσης να είναι…… «Δικό σας».

{videobox}Edf1Vm2UEmQ{/videobox}

«Με την δωρεά του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος στο ελληνικό δημόσιο, ξεκινάει μια νέα εποχή για την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Η πρωτεύουσα αποκτά ένα νέο σημαντικό πόλο πολιτισμού»….αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ολοκληρώνεται ένας δεκαετής κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παραδίδει στο υπουργείο Πολιτισμού ένα έργο που έχει τεράστια αξία για την πόλη μας, ανέφερε στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης το πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Το Ίδρυμα Νιάρχος ήρθε να προσφέρει σε μια εποχή που άλλοι ήρθαν για να πάρουν όχι για να δώσουν. Και οι Έλληνες πολίτες εκτιμούν βαθύτατα αυτή την κίνηση», ανέφερε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας.

To παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι κκ. Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Βούτσης.

Το πρόγραμμα της ιστορικής εκδήλωσης άρχισε με βιντεοσκοπημένα μηνύματα από προσωπικότητες που διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στη δημιουργία του μοναδικού αυτού συγκροτήματος. Μάλιστα, ένα από τα μηνύματα αυτά ήταν η υποδοχή της δωρεάς από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Η τελετή περιλαμβάνει το τελετουργικό της υπογραφής της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Νιάρχος και του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα πλαισιώνεται από δρώμενα σε όλους τους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού.

Δείτε Live την ομιλία Τσίπρα στην τελετή παράδοσης του κέντρου πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος:

{videobox}q5mURwyAJ6k{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here