Περίπου τέσσερις μήνες μετά την Τραγωδία των Τεμπών, το «Documento» Αποκαλύπτει τον πιο Μακάβριο Εμπαιγμό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

0
332

-Ο Μητσοτάκης διέγραψε την ασφάλεια των τρένων…

Μετά τις εκλογές του Μαΐου αφαίρεσε από τα προ-απαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης την υποχρέωση ολοκλήρωσης του έργου της τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Περίπου τέσσερις μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, το Documento αποκαλύπτει τον πιο μακάβριο εμπαιγμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Βαγγέλης Βλάχος (@EvanVlacho) / Twitter

Ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα καθ’ ύλην αρμόδια στελέχη της απελθούσας κυβέρνησης εξέφραζαν με βεβαιότητα τη δέσμευση περί ολοκλήρωσης του έργου της τηλεδιοίκησης στα τέλη Σεπτεμβρίου στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου, τελικά καταδεικνύεται ότι κορόιδευαν τον Ελληνικό λαό.

Διότι πολύ απλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη ομολογεί την ανατροπή του προγραμματισμού σε σχέση με τα έργα αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου μέσω του προσχεδίου αλλαγών που στάλθηκε στις 24 Μαΐου στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο των έργων που πρέπει να ολοκληρωθούν για τις εκταμιεύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης (RRF).

Παρά το γεγονός ότι η αρχική δέσμευση της κυβέρνησης προς την Κομισιόν αφορούσε την ολοκλήρωση εντός του τέταρτου τριμήνου του 2023 του συστήματος ERTMS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαχείρισης Σιδηροδρομικής Κυκλοφορίας) για τον σιδηροδρομικό άξονα ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη), η υποχρέωση αυτή εξαφανίζεται.

Ειδική έκθεση αριθ. 13/2017: Ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα διαχείρισης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας

Το ERTMS απαρτίζεται από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ελέγχου Τρένων (ETCS) και το Παγκόσμιο Σύστημα Κινητών Επικοινωνιών για Σιδηροδρόμους (GSM-R).

Με αυτήν την απόφαση σβήνονται οι παρεμβάσεις που σχετίζονται αφενός με τη συνεχή επιτήρηση της μέγιστης επιτρεπόμενης ταχύτητας των συρμών, την αυτόματη προστασία έναντι παραβιάσεων ταχύτητας, την αυτόματη ακινητοποίηση του συρμού σε περίπτωση παραβίασης ερυθρού φωτοσήματος, την απεικόνιση των ενδείξεων των φωτοσημάτων στον θάλαμο μηχανοδήγησης με ηλεκτρονικά μέσα και αφετέρου με το σύστημα ραδιοκάλυψης, το οποίο αποτελεί ένα ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας και στηρίζεται στο αξιόπιστο Σύστημα Κινητής Τηλεφωνίας GSM-R.

Το άγνωστο ERTMS: Αν λειτουργούσε αυτό το σύστημα θα απέτρεπε την τραγωδία στα Τέμπη - Δίαυλος 92.4

Η έλλειψη των συστημάτων αυτών συνέβαλε στο να βυθιστεί η χώρα σε εθνικό πένθος εξαιτίας του πρόσφατου πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, με τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη να υπόσχονται πως η Ελλάδα θα γίνει η τέταρτη χώρα της ΕΕ με καθολικά αναπτυγμένο σύστημα ETCS.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, αφαιρούνται από τα προαπαιτούμενα και οι «παρεμβάσεις αναβάθμισης και αναδιάταξης» που είχαν συμπεριληφθεί για τα τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου Πειραιάς-Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Αεροδρόμιο Αθηνών-Κιάτο.

Εκτός από το γεγονός ότι το πρώτο υπό-έργο περιλαμβάνει και το μοιραίο σημείο των Τεμπών, αδιανόητο φαντάζει και το γεγονός ότι η αρχική δέσμευση της κυβέρνησης προς την Κομισιόν αφορούσε την ολοκλήρωση της ανάθεσης-μέσω ΣΔΙΤ-των συγκεκριμένων έργων, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Θεσσαλονίκη-Θράκη, στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Κοντολογίς, η συλλογική εξαπάτηση δεν περιορίστηκε εντός Ελληνικών συνόρων. Μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων ή αυτής του 21χρονου Γεράσιμου ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του, από τον Κυρ. Μητσοτάκη και τους Υπουργούς του παραπλανήθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κομισιόν.

Οι…δεσμεύσεις.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here