Περί βατήρων στην πισίνα του ΔΑΚ Πολιτεία…του κ. Αχιλλέα Κουρέπη.

0
327

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς η νέα Υπεύθυνη Αθλητισμού μας κατηγόρησε για σπατάλη, επειδή τον Σεπτέμβριο του ’23 προμηθευτήκαμε και εγκαταστήσαμε 5 νέους βατήρες νέας τεχνολογίας από ανοξείδωτο χάλυβα στην πισίνα.

Διαθέτει έκθεση της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής, η οποία αναφέρει ότι για να επιτρέπονται βατήρες το βάθος της πισίνας πρέπει να φτάνει τα 2,50μ, ενώ η δική μας έχει βάθος 2,10μ. Αμέσως μετά δόθηκε εντολή να ξηλωθούν οι βατήρες.

Σε συνέχεια αυτού, το διακεκριμένο πρώην μέλος Εγκληματικής Οργάνωσης και πλέον επίσημος Σύμβουλος Καθημερινότητας της Διοίκησης του Δήμου (!!!) ανέδειξε το θέμα διαδυκτιακά με σαφείς υπόνοιες περί σκανδάλου λόγω του ύψους της προμήθειας των βατήρων (18.300 €) και βεβαίως προκάλεσε τα αντίστοιχα, δυσμενή και απαξιωτικά για την πρώην Διοίκηση σχόλια, των μελών της ιστοσελίδας του, όπως άλλωστε πράττει συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια που δεν τον αποδεχθήκαμε ποτέ ως ισότιμο συνομιλητή και συνάδελφο για λόγους Ηθικής Τάξης.

Στο διά ταύτα:

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στις προδιαγραφές των κολυμβητικών δεξαμενών, ορίζει ως ελάχιστο βάθος για πισίνα με βατήρες τα 1,80μ για Τοπικούς αγώνες και τα 2,00μ για Ολυμπιακούς και Διεθνείς αγώνες. Εμείς διαθέτουμε 2,10μ και οι βατήρες είναι βατήρες εκκίνησης και όχι κατάδυσης.

Η ίδια η ΓΓΑ είχε κατασκευάσει την πισίνα προ πολλών ετών και η ίδια η ΓΓΑ την είχε εξοπλίσει με χτιστούς βατήρες παλαιού τύπου. Διαθέτουμε δε πρακτικό αυτοψίας (30.08.23) του Υγειονομικού της Περιφέρειας που αναφέρει τις φθορές στους παλιούς βατήρες. Επειδή η επισκευή τους ήταν πλέον αδύνατη προβήκαμε στην αντικατάσταση τους.

Καμμιά γνώμη υπαλλήλου του Υγειονομικού δεν υπερβαίνει τις προδιαγραφές που ορίζει η ΓΓΑ. Τι έπρεπε λοιπόν να κάνει η νέα Διοίκηση; Να το ψάξει. Αντ’ αυτού τους ξήλωσε και μας εγκαλεί.

Ως προς το κόστος αντιγράφω από την Τεχνική Περιγραφή που συνοδεύει το Ένταλμα Πληρωμής: 5 βατήρες εκκίνησης 9.400, 4 αντί-κυματικές διαδρομές 2.980, τοποθέτηση βατήρων και διαδρομών (βάσεις από σκυρόδεμα και οπλισμό) 2.400. Αν προσθέσετε το ΦΠΑ φτάνουμε στις 18.300.

Υπόψιν ότι στο τελικό ποσό περιλαμβάνονται ακόμα η αποξήλωση των παλαιών βατήρων, τα μεταφορικά από Ιταλία και βεβαίως το κέρδος του προμηθευτή, ο οποίος τις προπλήρωσε με την παραγγελία. Οσμίζεστε κανένα σκάνδαλο;

Συμπέρασμα 1ο: Δεν ξέρατε. Δεν ρωτάγατε;

Συμπέρασμα 2ο: Έχετε πολλά χιλιόμετρα να διανύσετε ακόμα πριν μας κάνετε τους έξυπνους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ της Kifisia Press:  Κύριε Δήμαρχε μπορείτε να μας ενημερώσετε εάν ανάμεσα στις αρμοδιότητες του Σύμβουλου Καθημερινότητας συμπεριλαμβάνεται και η Εμπαθής/Εμμονική ανάδειξη ασαφών υπονοιών περί σκανδάλων της πρώην Διοίκησης;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here