ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΖΩΟΦΙΛΙΑΣ.

0
311

Ο Δήμος Κηφισιάς διαθέτει σημαντικούς οικονομικούς (περίπου 260.000 ευρώ) και ανθρώπινους (εργαζόμενους, κτηνιάτρους, εθελοντές)  πόρους για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Το έργο της φροντίδας τους συντονίζει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Νίνα- Ασπασία Βλάχου  σε στενή συνεργασία με την Υπηρεσία Διαχείρισης Αδεσπότων με Υπεύθυνη –Προϊσταμένη την Ζωή Παπαδάτου και την Επιτροπή Ζωοφιλίας του Δήμου με Πρόεδρο την Τερέζα Χλωρακιώτη.

Ο Δήμος μας έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Διαχείρισης τους, με ίδιες δαπάνες. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

  1. Περισυλλογή, περίθαλψη, στείρωση, εμβολιασμός ηλεκτρονική σήµανση -καταγραφή , προσωρινή φιλοξενία, αποτέφρωση και υγειονομική ταφή. Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα το 2022 εξυπηρετήθηκαν 542 γάτες και 80 σκυλιά με κόστος 110.630,00€ ευρώ. Από τις αρχές του 2023 έχουν εξυπηρετηθεί 81 γάτες και 6 σκυλιά.
  2. Φιλοξενίες-Υιοθεσίες-Αναδοχές αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήµου.

Από το 2014 έχουν πραγματοποιηθεί 1.700 υιοθεσίες αδέσποτων ζώων. Το 2022 έγιναν 56 υιοθεσίες και 23 φιλοξενίες. Το 2023, 17 αδέσποτα ζώα βρήκαν μία ζεστή αγκαλιά σε φιλόζωη οικογένεια ενώ 65 σκυλιά έχουν δοθεί σε ανάδοχη.

  1. Προμήθεια απαραίτητου ιατροφαρμακευτικού υλικού για τα ζώα που επανεντάσσονται (προμήθεια κολάρων, αντιπαρασιτικών σκευασμάτων κ.λ.π.)
  2. Προμήθεια και διάθεση τροφής. Για το 2022, χορηγήθηκαν 63.780 κιλά τροφής και δαπανήθηκαν 110.090,90 ευρώ για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων.
  3. Προμήθεια συστήματος συλλογής περιττωμάτων για τα δεσποζόµενα ζώα συντροφιάς.
  4. προμήθεια για ταΐστρες, ποτίστρες και σπιτάκια προκειμένου να διασφαλιστεί η ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ έρχεται σύντομα στον Δήμο μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την περισυλλογή και την υποστήριξη όλων των δράσεων ζωοφιλίας.

Βασική επιδίωξη του Δήμου είναι η δημιουργία και λειτουργία Πάρκου σκύλων στα διοικητικά όρια του ∆ήµου µας ενώ συνεχίζεται  η προσπάθεια εξεύρεσης κατάλληλου ακινήτου προκειμένου να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ∆ηµοτικό Κτηνιατρείο.

Ο ∆ήµος Κηφισιάς, πλαισιωμένος από δεκάδες εθελοντές φιλόζωους, θέτει ως βασική του προτεραιότητα την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αλλά και την ομαλή ενσωμάτωση και διαβίωσή τους στο φυσικό περιβάλλον της πόλης µας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here