ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΕ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΖΟΓΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ!

0
255

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής δικαιοσύνης αναμένεται να είναι η εξάρθρωση των στοιχηματικό εταιριών οι οποίες λειτουργούν μέσω διαδικτύου, έχουν έδρα την Μάλτα, και αδειοδοτήθηκαν σκανδαλωδώς επί κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά-Βενιζέλου.

Τόσο η άνοδος της Ελένης Τουλουπάκη στην Χάγη όσο και οι αποκαλύψεις ομογενούς δημοσιογράφου της εφημερίδας «Miami Herald» που φέρνει στο φως η εφημερίδα «Real news», αποκαλύπτουν το μέγεθος του σκανδάλου.

Εταιρίες με έδρα την Μάλτα λειτούργησαν κανονικά στην Ελλάδα, χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο, ενώ στην μετοχική τους σύνθεση βρισκόντουσαν εταιρείες του Παναμά! Εταιρείες που φυσικά πίσω τους κρύβονται ονόματα υπεράνω υποψίας. 

Σε αυτό ευνόησε και η νομοθεσία της Μάλτας, η οποία επιτρέπει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με τη μορφή της επιστροφής φόρου σε αλλοδαπούς μετόχους!

Έτσι, ενώ οι εταιρείες αυτές φέρονται να πληρώνουν 35% φόρο στη Μάλτα στην ουσία πληρώνουν μόλις 4% καθώς το υπόλοιπο ποσό επιστρέφεται «καθαρό και πλυμένο», στους λογαριασμούς Παναμέζικων offshore που συνιστούν το μετοχολόγιο της εταιρείας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εταιρείες αυτές ιδρύθηκαν και λειτουργούν στην Μάλτα.

Εκτός από τα πρόσωπα πολιτικού ενδιαφέροντος, Σε αυτό το σκανδαλώδες παιχνίδι ξεπλύματος και φοροδιαφυγής Εμπλέκονται και παράγοντες του ποδοσφαίρου μεταξύ των οποίων και πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ. Πράγμα που φυσικά απαγορεύεται αυστηρά.

Η ζημία για το δημόσιο ανέρχεται σε δεκάδες δις, από αυτή την άθλια μεθόδευση που έγινε τις μαύρες ημέρες του μνημονίου αλλά δεν το αντιλήφθηκε καμία «Τρόικα».

Έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση για να αρχίσει η έρευνα που τώρα ολοκληρώνεται…

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here