Προτάσεις για το Κυκλοφοριακό από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκος.

0
502

O Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος  μιλά στην εφημερίδα «Κηφισιά» στην ενότητα «Προτάσεις για το κυκλοφοριακό»……..

Πώς θα μπορούσε να απo-συμφορηθεί, η συμβολή Τατοΐου και Όθωνος;

Με εγκατάσταση φωτεινού σηματοδότη, οριοθετημένες διελεύσεις και συγκεκριμένες κατευθύνσεις, μετά από σχετική μέτρηση του κυκλοφοριακού φόρτου.

Σημαντική αποσυμφόρηση των κύριων οδικών αρτηριών του Δήμου μας θα παρείχε η υλοποίηση από την κυβέρνηση της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ προς Νέα Ερυθραία.

Τι μπορεί να γίνει στις περιπτώσεις, όπου έμποροι αυτοκινήτων αφήνουν το εμπόρευμά τους στον Δημόσιο Χώρο;

Όταν τα αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα για μεγάλο χρονικό διάστημα προβλέπεται με ειδική εργολαβία και κατόπιν συγκεκριμένων ειδοποιήσεων η απομάκρυνση τους.

Τούτο εφαρμόζεται αφού προηγουμένως προηγηθούν συστάσεις από την Δημοτική Αστυνομία και όχι μόνο, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις βρίσκουν ανταπόκριση.

Ποια είναι η λύση για τα σημεία στην πόλη μας, όπου η στάθμευση είναι προβληματική;

Η Τροχαία Κηφισιάς που παρά την υπό-στελέχωση της έχει εντείνει την δράση της στην πόλη μας και επικουρικά η Δημοτική Αστυνομία (πέντε υπάλληλοι της επέστρεψαν στον Δήμο μας μετά την κατάργηση της ειδικότητας) εποπτεύουν τους χώρους στάθμευσης και επιβάλλουν πρόστιμα όπου προβλέπεται από το νόμο.

Προσφέρονται κίνητρα μείωσης των Δημοτικών τελών προς τις εταιρίες χώρων στάθμευσης προκειμένου να μειώσουν σημαντικά τις τιμές τους, χωρίς έως σήμερα ανταπόκριση.

Προγραμματική μας θέση για την επόμενη δημοτική περίοδο είναι η μελέτη κυκλικής περιμετρικής δημοτικής συγκοινωνίας, που εκτιμούμε πως θα μειώσει τις εσωτερικές μετακινήσεις.

Τι θα κάνετε, με την παράνομη πιάτσα ταξί στην Πλατεία Πλατάνου;

Σε συνεργασία πάντοτε με το Σωματείο των Αυτοκινητιστών (TAXI) της Κηφισιάς θα αναζητηθούν νέες πιάτσες ταξί.

Ήδη όμως με αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις στην πλατεία Πλατάνου διευθετήθηκε κατά μεγάλο μέρος η παράνομη στάθμευση εκεί.

Έχετε κάποιο σχέδιο, σχετικά με το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται στη Ν. Ερυθραία και στη Ν. Κηφισιά, έξω από τα μεγάλα πολυκαταστήματα;

O Δήμος Κηφισιάς εξασφάλισε πριν περίπου ένα χρόνο επιχορήγηση από το «Πράσινο Ταμείο» ποσού 86.000 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης στα πλαίσια του προγράμματος «Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» (ΣΒΑΚ).

Ετοιμάζεται ο διαγωνισμός για την μελέτη που θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων αυτές τις καταστάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here