ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!

0
368

Τη συνεργασία τους ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, και o Καθηγητής του ΠΑΔΑ και Εκλεγμένος Κοσμήτωρ, της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Χάρης Πρέσσας.

O Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος επεσήμανε για τη νέα συνεργασία:

«Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κι Εκλεγμένος Κοσμήτωρ, της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Χάρης Πρέσσας, κοσμεί από σήμερα τη “ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ”.

Το Δημιουργικό Πάθος του, όπως εκφράζεται από δεκάδες Εκθέσεις, Συγγράμματα κι Εκδόσεις, θα μεταφερθεί στον Δήμο μας.

Μαζί με τον κ. Χάρη Πρέσσα θα δώσουμε Νέα Πνοή, στο Τοπικό Πολιτιστικό Αγαθό μας. Στα Τμήματα Καλλιτεχνικών Δημιουργιών και σε Νέους Θεσμούς».

Ο κ. Πρέσσας δήλωσε:

«Με ενθουσιασμό αποδέχομαι την τιμητική πρόταση του Δημάρχου Κηφισιάς, φίλου Γιώργου Θωμάκου για συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Ανεξάρτητου Συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ γιατί έχει αποδείξει πως αγαπάει τον τόπο και νοιάζεται για τους δημότες.

Γνωρίζει να χειρίζεται τα πολύπλοκα θέματα του μεγάλου, δύσκολου και ανομοιογενούς αυτού Δήμου και έχει δώσει την πραγματική διάσταση στον όρο “Ανεξάρτητος” τοποθετούμενος πάνω από Κομματικές Μαρκίζες και Χρώματα.

Ο Γιώργος Θωμάκος έχει αποδείξει ότι αγαπάει τον πολιτισμό, προσωπικό μου πεδίο δράσης και γνώσης, και είμαι βέβαιος πως σε αυτή την νέα θητεία η Κηφισιά θα καταφέρει να αναδείξει με εξωστρέφεια όλες τις, ανενεργές ακόμη, πολιτιστικές δυναμικές της. ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ λοιπόν. Η σίγουρη και δοκιμασμένη δύναμη όλων των δημοτών!»

Λίγα λόγια για τον Χάρη Πρέσσα.

Ο Χάρης Πρέσσας είναι εικαστικός και Τακτικός Καθηγητής, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Εκλεγμένος Κοσμήτωρ της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού Σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας από όπου αποφοίτησε με άριστα και έπαινο. Στην Φλωρεντία έζησε συνολικά οκτώ χρόνια.

Δημιουργικά κινείται στους χώρους της Ζωγραφικής, των Κατασκευών, της Γλυπτικής της Φωτώ-ζωγραφικής και της Εικαστικής Φωτογραφίας έχοντας δείξει την δουλειά του σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολυάριθμες διεθνείς διοργανώσεις.

Επιλεκτικά αξίζει να αναφερθούν κάποιες που περιλάμβαναν συμμετοχή των ντόπιων πληθυσμών καθώς οι εικαστικές δημιουργίες και παρεμβάσεις υλοποιούνταν ενώπιον τους:

“World ice-fire symposium” στην πόλη Luleo στον βόρειο πολικό κύκλο, “Mythos project” συν-διοργάνωση Ελλάδας Ιταλίας, “Festival of five senses” Saint Égrève Γαλλία, “Pingyao Festival” Κίνα, “IP Artec program” Venice Ιταλία, “Immaginario Medeterraneo” Πολιτιστική συνάντηση των λαών της Μεσογείου, “Πάτρα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” και άλλα.

Στο ενεργητικό του έχει και την επιμέλεια και διοργάνωση Eκθέσεων με πιο πρόσφατη την “UN-LIMITED SKY” που θα παρουσιάζεται ως το τέλος του 2023 στον Διεθνή Αερολιμένα “Ελ. Βενιζέλος” (Art & Environment-Αναχωρησεις)

Έχει συγγράψει δύο θεωρητικά βιβλία για την Τέχνη “ΣΥΝΘΕΤΟΝΤΑΣ Βασικές Αρχές Εικονοποίησης” και “ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Δημιουργώντας με Παράλληλα Εκφραστικά Μέσα” καθώς επίσης έχει εκδώσει και Λευκώματα.

Έχει αναπτύξει πλούσια Διεθνή εκπαιδευτική δραστηριότητα αδιαλείπτως από το 1995 έως σήμερα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο τόσο σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης όσο και σε χώρες εκτός αυτής όπου πραγματοποιεί lectures, tutorials και workshops.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here