Προϋπολογισμός με Πόνο στην τσέπη του πολίτη και στη μέση του…Μητσοτάκη!

0
639

Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010 με τον ΓΑΠ, είπε ο Πρωθυπουργός.

Δύσκολος θα είναι ο προϋπολογισμός του 2024 και για τους φορολογούμενους και για τον Μητσοτάκη. Για τους φορολογούμενους διότι θα πληρώσουν 9,1% περισσότερους φόρους και για τον Πρωθυπουργό διότι, όπως είπε στη Βουλή, πονά στη μέση!

«Θα αναζητήσω συμβουλή από τον Δ. Κουτσούμπα τι συμβαίνει όταν πρέπει να μιλήσεις με πόνο στη μέση, οπότε θα ήθελα να δείξετε λίγη κατανόηση»…είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς δεν έδειξε καμία κατανόηση στον Πρωθυπουργό. Όταν ξεκίνησε την ομιλία του επέλεξε να βρίσκεται στο γραφείο του και όχι στην Ολομέλεια.

Όμως ο Κ. Μητσοτάκης έδειξε ότι εμμένει στην ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας λέγοντας ότι επιλύεται το πρόβλημα των εργατικών χεριών!

Ο ΓΑΠ χρεοκόπησε τη χώρα.

Πολιτικά το ενδιαφέρον στοιχείο ήταν η επίθεση που έκανε ο Πρωθυπουργός στο ΠΑΣΟΚ.

@ellada24gr

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Η χώρα χρεοκόπησε το 2010 με Πρωθυπουργό τον Παπανδρέου, ενώ το 2009 λέγατε ότι “λεφτά υπάρχουν” #greektiktok #greecetiktok #mitsotakis #pasok#papandreou #politiki #vouli #ellada24 #foryoupage

♬ πρωτότυπος ήχος – Ellada24 – Ellada24

«Έκλεισε ένας κύκλος που για να διορθώσω τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ δεν άνοιξε το 2009 η χώρα χρεοκόπησε το 2010 με Πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου όταν αυξήσατε τις δαπάνες κατά 1 δις ευρώ και λέγατε ότι λεφτά υπάρχουν αυτό για να αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια»….ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της Χ. Τρικούπη που βλέπουν να καταρρέουν οι γέφυρες με το Μαξίμου.

Επίσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν «εμμονικοί με τους φόρους και τσακίσατε την μεσαία τάξη» και δεν καταλαβαίνει ότι μπορεί να εισπράττονται περισσότεροι φόροι χωρίς να αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές.

Προϋπολογισμός με πόνο στην τσέπη του πολίτη και στη μέση του… Μητσοτάκη!

«Μέσα στον Ιανουάριο 660.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν για πρώτη φορά αυξήσεις μετά από 14 χρόνια.  Σπεύσατε κ. Φάμελλε να τις απαξιώσατε, εσείς πόσες αυξήσεις κάνατε επί των δικών σας ημερών; Καμία»…ισχυρίσθηκε ο Κ. Μητσοτάκης και υπερασπίστηκε τις αυξήσεις στα γαλάζια γκόλντεν μπόις: «κάνουμε στοχευμένες σε υπαλλήλους με διευθυντικές θέσεις. Άξιοι υπάλληλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν μια πρόσθετη υποστήριξη όταν αναλαμβάνουν διευθυντικές θέσεις».

ΕΣΥ: Αύξηση 20% στην αποζημίωση των εφημεριών.

Όσον αφορά τα οικονομικά και με δεδομένη την κακή κατάσταση στο ΕΣΥ, ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι «από τις αρχές του έτους αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση όλων των εφημεριών στο ΕΣΥ». Επανέλαβε επίσης ότι «ο πυρήνας του κυβερνητικού σχεδίου με ορίζοντα 4ετίας είναι αύξηση μισθών με κατώτατο 950 ευρώ και μέσο μισθό 1.200 ευρώ ισχύει στο ακέραιο».

Ιδιωτικά ΑΕΙ τον Ιανουάριο.

Αναφερόμενος στην εκπαίδευση ο Κ,. Μητσοτάκης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα αποτελέσματα των μαθητών στις εξετάσεις της PISA, αλλά ανακοίνωσε ότι εντός του Γενάρη θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, αφού την επόμενη εβδομάδα θα περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σχολιάζοντας την ψήφιση των αμυντικών από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «χαιρετίζω την προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο αρραγές μέτωπο των κομμάτων» και σημείωσε ότι η Νέα Αριστερά δεν τις ψηφίζει, αλλά αναρωτήθηκε γιατί ως τώρα δεν τις ψήφιζε η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here