Πρωταθλήτρια Καμένων Εκτάσεων η Ελλάδα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική το 2023.

0
2655

Ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ καταγράφει η χώρα μας τη φετινή χρονιά, όπως προκύπτει από έκθεση του πρώην Υπαρχηγού της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγου ε.α., Ανδριανού Γκουρμπάτση, για τις πυρκαγιές, την οποία δημοσιεύει το «documentonews.gr».

Ειδικότερα το 2023 η χώρα μας, αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» μεταξύ των κρατών της ΕΕ αλλά και μεταξύ των κρατών της Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής, σε ότι αφορά τον αριθμό των καμένων εκτάσεων.

Έκθεση κόλαφος: «Πρωταθλήτρια» καμένων εκτάσεων η Ελλάδα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική το 2023 - Documento

Συγκεκριμένα ο αριθμός των καμένων στρεμμάτων ανέρχεται σε 1,762 εκατ. καμένα στρέμματα, κάτι που σημαίνει ότι είναι «υπέρ 4/πλάσιος του ετήσιου μέσου αριθμού των καμένων εκτάσεων κατά τα έτη (2006-2022), ο οποίος είναι 410.930 στρέμματα».

Επιπλέον ο αριθμός των πυρκαγιών στη χώρα μας το 2023, «αυξήθηκε συγκριτικά με τον ετήσιο μέσο αριθμό πυρκαγιών κατά τα έτη (2006-2022) σε ποσοστό 6,8%».

Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση:

Απολογισμός Πυρκαγιών 2023

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που παρατίθενται στην έκθεση σε ότι αφορά την πυρκαγιά στον Έβρο, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη στην ΕΕ αλλά και την ελληνική ιστορία καμένη έκταση.

Επίσης, το 2023, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 1η θέση μεταξύ των κρατών της ΕΕ και γενικότερα της Ευρώπης αλλά και μεταξύ των κρατών της Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής ως προς την δριμύτητα των πυρκαγιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here