ΣΑΛΟΣ με το Βίντεο για τις συντάξεις που εκθέτει την Κυβέρνηση…του Μανώλη Κοττάκη.

0
393

Την περασμένη Κυριακή η αγαπημένη συνάδελφος Φαίη Μαυραγάνη μού έκανε την τιμή να με καλέσει στην επιτυχημένη εκπομπή της «Στούντιο με θέα» στον ΑΝΤ1.

Ρώτησα την παραμονή της εμφάνισης την εξαιρετική συνεργάτιδά της Μαρία Καραουλάνη ποιο θα είναι το πάνελ, γιατί τηλεόραση σημαίνει πάντοτε προετοιμασία ακόμη και για πέντε λεπτά παρουσίας.

Το μέσο είναι αμείλικτο…

Με ενημέρωσε ότι μεταξύ άλλων προσκεκλημένων θα είναι εκεί ο Υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου. Μολονότι ιδεολογικά σε κάποια θέματα διαφωνούμε, εκτιμώ την ευθύτητά του. Είναι Μακεδών. Σαλονικιός.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε διαβάσει κάτι που είχα γράψει για το ωράριο των επιχειρήσεων και με κάλεσε στο γραφείο του στην οδό Σταδίου να το συζητήσουμε.

Ήταν μία «αστεία» συνάντηση, καθώς λόγω των αυστηρών μέτρων που ίσχυαν τότε καθίσαμε ο ένας απέναντι στον άλλον στις δύο κορυφές ενός μακρόστενου τραπεζιού, όπως κάθονταν ο…Πούτιν με τον Μακρόν στη Μόσχα.

Ο κ. Τσακλόγλου μού είπε ευθαρσώς την άποψή του για το νομοσχέδιο που επρόκειτο να φέρει προς ψήφιση, διαφωνήσαμε πολιτισμένα, αλλά εκτίμησα αφάνταστα αυτή του την πρωτοβουλία για έναν απλό λόγο.

Η αξιοπιστία μας ως δημοσιογράφων δεν κρίνεται μόνο από τις επιτυχίες μας, αλλά και από τις αποτυχίες μας. Το να ξέρεις πώς σκέφτεται ένας υπουργός σε προφυλάσσει από το τι να μη γράψεις. Αποφεύγεις τις κακοτοπιές του «Ράδιο Αρβύλα».

Συνάντησα σχεδόν τρία χρόνια μετά τον μειλίχιο Τσακλόγλου στον χώρο αναμονής έξω από το ΚΑΠΑ Studios του ΑΝΤ1 και πρώτα τον ρώτησα γιατί αντιδρά μέρος της ναυτιλίας για τη μεταρρύθμιση στα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης. Αυτό είναι ένα από τα θέματα του νομοσχεδίου του.

Είχα μελετήσει όμως τις εκθέσεις της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ για τις επιπτώσεις του Δημογραφικού στο Ασφαλιστικό και τον ρώτησα αν αυτό θα έχει επίπτωση στις συντάξεις.

Ήταν ειλικρινής: Κάποια στιγμή θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας. Όταν μπήκαμε στο στούντιο ταλαντεύτηκα αν έπρεπε να τον ρωτήσω, γιατί συνήθως οι πολιτικοί άλλα μας λένε μακριά από τα φώτα και άλλα όταν είναι ανοιχτά τα φώτα. Για μια στιγμή πίστεψα ότι είναι μάταιος κόπος.

Αλλά πάντα θα μένεις με την απορία αν δεν προσπαθείς. Αν δεν τολμάς. Αν δεν δοκιμάζεις. Οι ερωτήσεις άλλωστε δωρεάν είναι. Οι απαντήσεις κοστίζουν. Παραδόξως ο Τσακλόγλου ήταν έντιμος και ειλικρινής. Ό,τι μου είπε έξω μου είπε και μέσα. Προς τιμήν του.

Παραθέτω τον πλήρη διάλογό μας:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here