Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχωρά η Lamda Development: Αναλαμβάνει μόνη της το Ελληνικό.

0
488

Η Lamda Development δεν περιμένει καμία «βοήθεια» για την επένδυση στο Ελληνικό και προχωρά μόνη της στην υλοποίηση του έργου.

Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται από τη ανακοίνωση της εταιρίας στις 18/09/19, στην οποία αναφέρεται ότι η Lamda «αναλαμβάνει το οραματικό έργο του Ελληνικού με ποσοστό 100%» και προχωρά σε σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης «με σκοπό την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μέχρι του ποσού των 650 εκατ. ευρώ».

 Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση…..

«Τους τελευταίους μήνες διεξήχθησαν συνομιλίες σε κλίμα καλής συνεργασίας με τους συμμετέχοντες στο επενδυτικό σχήμα Global Investment Group».

Ωστόσο, η εταιρία σημειώνει ότι «ο εθνικός χαρακτήρας του έργου και ο έλεγχος διαχείρισης που αυτός συνεπάγεται, σε συνδυασμό με τα απαιτητικά χρονοδιαγράμματα έναρξης υλοποίησης, δεν επέτρεψαν την επίτευξη συμφωνίας με τρόπο που να ικανοποιεί τα ανωτέρω».

«Κατά συνέπεια, η Lamda Development αναλαμβάνει το οραματικό έργο του Ελληνικού με ποσοστό 100%», αναφέρεται επίσης και προστίθεται ότι «στρατηγικές συνεργασίες, τόσο σε μετοχικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επιμέρους αναπτύξεων, προβλέπεται να υπάρξουν στο μέλλον στο πλαίσιο της διαχρονικής στρατηγικής της εταιρείας και της διεθνούς εμβέλειας αυτού του εμβληματικού έργου».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι ο βασικός μέτοχος «Consolidated LAMDA Holdings» συμφερόντων οικογένειας Λάτση, «δεσμεύεται να ασκήσει στο σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης που του αντιστοιχούν και να καλύψει τις μετοχές που τυχόν θα παραμείνουν αδιάθετες».

Τέλος, αναφέρεται ότι ο δεύτερος βασικός μέτοχος της εταιρίας, VOXCOVE (κοινοπραξία της OLYMPIA Group και της VNK Capital) «πιστεύει ακράδαντα στο έργο ‘Ελληνικό’, στηρίζει και θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

Πηγή: efsyn

Υ.Γ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ……

Υ.Γ. Ξεφουσκώνει ο ενθουσιασμός για την αύξηση κεφαλαίου της Lamda.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here