Σε Κλίμα Οδύνης και Συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου για τα Τέμπη.

0
131

Χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα βγήκαν σήμερα στους δρόμους διαδηλώνοντας για το έγκλημα στα Τέμπη που παραμένει ατιμώρητο, με τις οικογένειες των 57 θυμάτων να ζητούν δικαίωση και απόδοση ευθυνών.

Μεγαλειώδης ήταν η πορεία και στη Λάρισα, με τους διαδηλωτές να ξεκινούν από την κεντρική πλατεία της πόλης και να καταλήγουν στην πλατεία του ΟΣΕ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που αφιερώθηκε στους 57 νεκρούς της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

«Υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» είναι οι στίχοι από το τραγούδι «Κάποτε θα έρθουν» του Παύλου Σιδηρόπουλου, οι οποίοι αναγράφηκαν στην πλάκα του μνημείου για τα 57 θύματα, εκ των οποίων οι περισσότεροι νέοι και φοιτητές.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, μετά τα αποκαλυπτήρια ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και μουσικό δρώμενο, ενώ υψώθηκε πανό με τα ονόματα των νεκρών.

Υ.Γ. ΕΥΓΕ κ. Σακελλαροπούλου! Μόλις 79 λέξεις το μήνυμα σας για τα Τέμπη!

Σακελλαρόπουλου για Τεμπη - Μόλις 79 λέξεις το μηνυμα της

Μόνο 79 λέξεις, ούτε καν από 1,5 λέξη για καθένα από τα 57 θύματα, βρήκε να πει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο-Θεσμικά-Ντροπιαστικό μήνυμά της για τη χθεσινή μαύρη επέτειο των Τεμπών.

Η Επιλεκτική Δικαιωματίστρια Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν ξόδεψε περισσότερα από 5-10 λεπτά, για να ξεπετάξει μια ανακοίνωση σκέτης περιφρόνησης προς τους νεκρούς και τις οικογένειές τους.

Για όσα δικαιώματα είναι σε πλήρη συμφωνία με την ατζέντα Μητσοτάκη, η Σακελλαροπούλου μπορεί πάντα να γίνεται λαλίστατη και ευδιάθετη, ακόμα και να διασκεδάζει τα ξημερώματα με Υπουργούς και Στελέχη του Μαξίμου σε μπαράκια, όταν ψηφίζονται οι νόμοι.

«Έναν χρόνο μετά, η τραγωδία των Τεμπών πληγώνει και θυμώνει την κοινωνία. Η οδύνη παραμένει αμείωτη και τα ερωτήματα δίχως απάντηση. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στις οικογένειες των θυμάτων, των τραυματιών, των επιβατών που έζησαν τη φρίκη εκείνης της νύχτας. Τα λόγια δεν μπορούν να επουλώσουν το τραύμα.

Χρέος της Πολιτείας είναι η απόδοση της ευθύνης και η μέριμνα για να μη ζήσει ποτέ ξανά η χώρα μας ένα τέτοιο πλήγμα στην ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των πολιτών»…ήταν το Μηδενικού Αποτυπώματος Μήνυμά της!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here