Στις 25 Ιουνίου οι Έλληνες έχουν πραγματικά Ραντεβού με την Ιστορία-Πως μια ενδεχόμενη παντοδυναμία Μητσοτάκη μπορεί να διαλύσει την χώρα;

0
401

Ο Μητσοτάκης με τον αέρα του 41% πάει σε δεύτερες εκλογές με την ελπίδα όχι απλώς να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία αλλά να πετύχει μια Ιστορική Παντοδυναμία, εκτοξεύοντας τα ποσοστά της ΝΔ πιστεύοντας μάλιστα πως θα μπορέσει να αγγίξει  και γιατί όχι και να ξεπεράσει ακόμη και το 52,72% του Καραμανλή το 1974.

Στόχος του Μητσοτάκη είναι να κλείσει οριστικά τον κύκλο της μεταπολίτευσης με μια ιστορική του νίκη που θα καταρρίπτει τα ρεκόρ των δυο σημαντικότερων πολιτικών ηγετών εκείνης της περιόδου.

Βέβαια και να μην πετύχει ιστορικά ποσοστά δεν θα κάτσει να σκάσει καθώς η παντοδυναμία εκφράζεται με την δυνατότητα να μπορεί η ΝΔ είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις να ελέγχει 180 έδρες στην επόμενη βουλή ώστε να δρομολογήσει την αλλαγή του Συντάγματος στα πλαίσια που θέλει.

Πλέον η χώρα είναι έτοιμη να μετατραπεί σε μια σύγχρονη Πομπηία όπου ανεξέλεγκτος ο Μητσοτάκης θα ελέγχει τα πάντα. Μια εικόνα Πολιτικής Φρίκης που όμοια της δεν έχει ξαναζήσει η χώρα.

Στις εκλογές αυτές λοιπόν μπορεί η μάχη για να αποτραπεί η Αυτοδυναμία Μητσοτάκη να μοιάζει χαμένη, υπάρχει όμως και η δικλείδα ασφαλείας των 180 εδρών.

Όλο το παιχνίδι θα παιχτεί στο αν τα κόμματα που θα είναι στην επόμενη βουλή θα είναι πρόθυμα να βάλουν φραγμούς στην επιθυμία Μητσοτάκη για τις 180 έδρες, αφήνοντας την ΝΔ χωρίς συμμαχίες στα σχέδια αλλαγής του Συντάγματος ή αν κάποια κόμματα θα γίνουν λαγοί του Μητσοτάκη και θα συμμαχήσουν μαζί του ώστε να αποκτήσει την πολυπόθητη πρόσβαση στις 180 έδρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here