Στον αστερισμό της Ιθάκης……

0
180

Πρώτη αυταπόδεικτη αλήθεια, δια στόματος (μεταξύ πολλών άλλων) Νίκου Βούτση, προέδρου της Βουλής:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα, βγάζει την χώρα από τα Μνημόνια ενώ άλλοι με τις πολιτικές τους επί χρόνια οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία».

Δεύτερη αυταπόδεικτη αλήθεια, δια αναλύσεως (μεταξύ πολλών άλλων) του πρακτορείου Reuters: 

«Πριν ανοίξουν οι σαμπάνιες είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η Αθήνα παραμένει δέσμια των πιστωτών, που απέτυχαν να θέσουν την ελληνική οικονομία σε βιώσιμη τροχιά. 

Η απροθυμία της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσει την αλήθεια και να διαγράψει ορισμένα από τα δάνειά της αποτελεί σφάλμα κατανόησης. Οι πολιτικές της θα κλείσουν την Ελλάδα σε μια φυλακή χρέους επί δεκαετίες, με δεσμοφύλακες του πιστωτές».

Η δραματική όσον και χαρακτηριστική επιβεβαίωση του τίτλου του «Σπήγκελ», προσφάτως: «Η εντολή εξετελέσθη, η Ελλάδα πεθαίνει». Όπως επιβεβαιώνεται, επίσης, από δεκάδες έγκριτους ανεξάρτητους αναλυτές, κατ’ αντίθεσιν προς τις προπαγανδιστικές παρλαπίπες των τοκογλύφων.

Μετά οκτώ χρόνια λιτότητας και αγριότητας, το χρέος έχει εκτοξευθεί από το 130% στο 180% του ΑΕΠ, και το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 25%.

Ποτέ καμιά άλλη χώρα στη σύγχρονη ιστορία δεν έχει καταβάλει τόσα πολλά, επί τόσον μακρόν, όσα κατέβαλε η Ελλάδα, ακόμα και αν είχε υποστεί συντριπτική ήττα σε πόλεμο.

Είναι Ηλίου φαεινότερο ότι, η έξοδος από την οκταετή μνημονικό κατοχή, που εξαθλίωσε μεγάλες μάζες του ελληνικού λαού, αφήνει πάμπολλες χαίνουσες πληγές. Όπως, επίσης, είναι Ηλίου φαεινότερο ότι, η ώρα της αλήθειας για την Ελλάδα (επαν)ήρθε!…….

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει το βαρύ φορτίο να μην απενοχοποιήσει τα έργα της Δεξιάς, ακολουθώντας την πολιτική των προκατόχων της. Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να τιμήσει την πολιτική καταγωγή του και παρακάμπτοντας τα τοκογλυφικά «οδοφράγματα» να οδηγήσει τη χώρα στην κανονικότητα!

Το διακύβευμα της «επόμενης μέρας» δεν είναι ότι, θα ξαναδανειστούμε από τις διεθνείς αγορές, αλλά:

-Πως η Ελλάδα θα ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία, θα ορίσει αυτόνομα την πολιτική της και θα απαλλαγεί από το ασφυκτική δημοσιονομική μέγγενη που συρρικνώνει την οικονομία. 

-Πως θα εξαλείψει τις παθογένειες και θα τεθεί σε τροχιά ορατής ανάπτυξης, ώστε να παράξει πλούτο.

-Πως θα κινητοποιηθούν όλες τις δυνάμεις της δημιουργίας και της ελπίδας, ώστε να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας,

Είναι προφανές ότι, στο εναπομείναν έως τις εκλογές διάστημα, η κυβέρνηση θα κριθεί από την αποφασιστικότητά της, από τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, από τον σεβασμό που θα δείξει στην κοινωνία. Οι φωνές των πολιτικών βρικολάκων δεν τρομάζουν κανέναν…….

Ο επικείμενος ανασχηματισμός θα σηματοδοτήσει την «αλλαγή σελίδας». Πρωτίστως όμως θα δείξει εάν χωράνε στις τάξεις της κυβέρνησης, «συνεργαζόμενα λαμόγια», ανίκανοι, «χρήσιμοι ηλίθιοι», κομπάρσοι και γελωτοποιοί.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here