Στριμώχνουν Άγρια τον Μητσοτάκη εκ των ΕΣΩ!

0
823

Στριμώχνουν άγρια τον Μητσοτάκη εκ των έσω - Crisismonitor.grΗ Ελλάδα, καίγεται, πνίγεται, μαστίζεται από τη βία, τον φασισμό, αλλά δεν έχει οικονομική κρίση…ακόμα.

Οι εξελίξεις από τα Τέμπη και εντεύθεν γεννούν οικονομικούς κινδύνους, πολιτικό ρίσκο.

Η Ελλάδα, καίγεται, πνίγεται, μαστίζεται από τη βία, τον φασισμό, αλλά δεν έχει οικονομική κρίση…ακόμα.

Οι εξελίξεις από τα Τέμπη και εντεύθεν γεννούν Οικονομικούς Κινδύνους, πολιτικό ρίσκο και συνιστούν έναυσμα κοινωνικών αναταραχών, αν και το Χρηματιστήριο έχει δείξει αποστροφή από την αναγνώρισή του, εν τέλει δεν μπορεί να το αγνοεί ες αεί.

Πριν από λίγο καιρό το ερώτημα ήταν πόσο ψηλά θα πάει η ανάπτυξη, αργότερα και κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών εξελίχθηκε στο τί μπορεί να σωθεί, πλέον μετά τις πλημμύρες το μείζον ζήτημα είναι αν έμεινε κάτι. Τέμπη, οπαδικές δολοφονίες, μαφιόζικες εκτελέσεις, φωτιές, push-back στο Αιγαίο, ποσγκρόμ κατά μεταναστών στον Έβρο, πλημμύρες και δεκάδες νεκροί. Αυτός είναι ο απολογισμός των τελευταίων μηνών.

Πλέον, η κυβέρνηση βιώνει ισχυρή εσωτερική συστημική κρίση, η απάντηση στην οποία δεν μπορεί να είναι επικοινωνιακή, καθώς αυτό υπονομεύει το πολιτικό της κεφάλαιο και οδηγεί σε ταχεία αποσάθρωση του κράτους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιέζεται τόσο, που για πρώτη φορά καταγράφεται στα συμπολιτευόμενα media…

Πολιτικό ρίσκο: Αναβάθμιση VS κατάρρευσης

Το εν τρίτο της χώρας προσηλωμένη στην επικείμενη αναβάθμιση της οικονομίας, με το χρηματιστήριο σε καλπασμό, ενώ ο παραγωγικός ιστός, σπαράζει υπό το βάρος της υπανάπτυξης, της δημογραφικής εξάντλησης, της κλιματικής αλλαγής και της παντελούς απουσίας του κράτους από κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του, είτε αυτή είναι κρίση με ακραία καιρικά φαινόμενα, είτε ο τουρισμός, είτε οι καθημερινές μετακινήσεις.

Σε αυτό το περιβάλλον οι φωνές που επικρίνουν το επιτελικό κράτος, που υπογραμμίζουν τις κυβερνητικές αρρυθμίες και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, εντείνονται και πολλαπλασιάζονται. Πλέον, έρχονται και μέσα από τον φέροντα οργανισμό της Νέας Δημοκρατίας και εν γένει της συντηρητικής παράταξης.

Η πιο καθαρή και αξιόπιστη είναι αυτή του διευθυντή της “Καθημερινής” Αλέξη Παπαχελά, ο οποίος με το άρθρο του “Προσωπικά στοιχήματα και Δημόσιες πολιτικές” ζητά “ξερίζωμα και ξαναχτίσιμο” του κράτους σε “μερικούς τομείς”.

Το Crisis Monitor επισήμανε τα μηνύματα του Αλέξη Παπαχελά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εγκαίρως, επιχειρώντας μάλιστα να ερμηνεύσει πολύ-επίπεδα την ηχηρή τοποθέτηση…

Αίσθηση προκάλεσε όμως και η δήλωση του Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ βγάζει τον πρωθυπουργό…ανεπαρκή, λέγοντας στον ΣΚΑΪ:

«Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ανασυγκρότηση του κράτους. Δεν μπορεί ο κύριος Μητσοτάκης έχει κάπου αλλού στραμμένο το ενδιαφέρον του, π.χ. στα Ελληνοτουρκικά; Να έρθει άλλος από την κυβέρνηση να μαζέψει αυτό το χάλι που βλέπουμε γύρω μας».

Έτσι ακυρώθηκε η ΔΕΘ

Το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς αντιλαμβάνεται πλέον ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και ότι δέχονται φίλια πυρά, αρχικά προσπάθησε να περιορίσει τις αβεβαιότητες, επιβάλλοντας αφωνία στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου με sms, με αποτέλεσμα την ακύρωση προ-συνεδριακών εκδηλώσεων στη ΔΕΘ.

Ακολούθως, κρίθηκε σκόπιμο να περιοριστεί η έκθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια περίοδο που τα ζητήματα είναι ανοιχτά, καυτά και δεν υπάρχουν απτές απαντήσεις, ενώ ήδη το πακέτο που θα ανακοίνωνε στη ΔΕΘ είχε καταστεί de facto παρωχημένο.

Αν σε αυτά προστεθεί το ενδεχόμενο μη-αναβάθμισης της Ελλάδας από την DBRS την Παρασκευή, τότε, το κλίμα για τον Πρωθυπουργό δεν ήταν ευνοϊκό, ούτε υποστηρικτικό.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here