Συγκλονιστικό Bίντεο: Ο γιατρός Κένεθ Ρέμι από το Μιζούρι αναπαριστά σε 2′ την εμπειρία που έχει ένας ασθενής στη ΜΕΘ.

0
472

Ένα πραγματικά συγκλονιστικό βίντεο με αναπαράσταση της εμπειρίας ενός ασθενή στη ΜΕΘ κάνει το γύρο του ίντερνετ  τις τελευταίες ώρες έδωσε στη δημοσιότητα ένας γιατρός από το Μιζούρι των ΗΠΑ.

O γιατρός Κένεθ Ρέμι στο Μιζούρι των ΗΠΑ δημιούργησε ένα συγκλονιστικό βίντεο – γροθιά στο στομάχι – στο οποίο παρουσιάζει τις εικόνες που μπορεί να βλέπει ένας ασθενής κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του σε ΜΕΘ. Μέσα από το βίντεο περνά ένα ηχηρό μήνυμα στους πολίτες με το οποίο τους παροτρύνει να φοράνε τη μάσκα τους.

Ο γιατρός Κένεθ Ρέμι δήλωσε στο BBC πως «το να φοράμε τη μάσκα δεν είναι το ίδιο άβολο με το να έχεις ένα κομμάτι πλαστικό μέσα στον αεραγωγό σου».

Ο ίδιος είπε ότι ένιωσε υποχρεωμένος να δημιουργήσει αυτό το βίντεο αφότου είδε την επίπτωση που είχε ο θάνατος ενός ασθενούς στην ομάδα του.

«Έτσι είναι όταν αναπνέεις 40 φορές το λεπτό, έχεις επίπεδα οξυγόνου που πέφτουν κάτω από το 80. Έτσι θα μοιάζει. Ελπίζω ότι οι τελευταίες στιγμές της δικής σου ζωής να μην μοιάζουν έτσι», λέει ο γιατρός στο βίντεο που δημιούργησε.

Στις δηλώσεις του στο BBC εξήγησε ότι είχε φροντίσει έναν ασθενή που διασωληνώθηκε, ο οποίος του ζήτησε να πει στα μέλη της οικογένειάς του ότι τα αγαπούσε. Διότι είπε: «Δεν νομίζω ότι θα ζήσω».

Και είχε δίκιο, τελικά πέθανε. «Κοιτώντας μία από τις συναδέλφους μου, έμοιαζε κουρασμένη και μπορούσα να δω πόσο πολύ την είχε επηρεάσει. Και έτσι, πάνω στη στιγμή, πήγα σε ένα δωμάτιο και έφτιαξα αυτό το βίντεο».

Υ.Γ. Financial Times: Η Ελλάδα πάνω από ΕΕ, ΗΠΑ και Βρετανία σε νέους θανάτους.

Μια μακάβρια πρωτιά κατέχει η χώρα μας σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Είναι πρώτη στους νέους  θανάτους κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα από τις 24 Νοεμβρίου πέρασε τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μεγάλη Βρετανία στο μέσο όρο νέων θανάτων από κορωνοϊό ανά 100.000 κατοίκους.

Στις 24 Νοέμβρη 2020 η Ελλάδα κατέγραφε 0,78 νέους θανάτους, την ώρα που ο μέσος όρος της ΕΕ ήταν 0,76, της Βρετανίας 0,66 και των ΗΠΑ 0,48.

Από την περασμένη Τρίτη η καμπύλη νέων θανάτων της Ελλάδας ανά 100.000 πληθυσμού είναι σχεδόν κατακόρυφη, παρά τη μείωση των κρουσμάτων που καταγράφεται σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η οποία δεν φαίνεται να συμβαδίζει με τον αριθμό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here