Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Τηλεοπτικό Σταθμό Mega, στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

0
387

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον Τηλεοπτικό Σταθμό Mega, στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και την παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα στις 09.05.2023.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο «Πάμε Δανάη» και τη Δανάη Μπάρκα, στο Mega. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, για το αυριανό debate, για τη σύντροφό του και τα παιδιά του, ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έκανε εκτενή αναφορά στους νέους, τους οποίους χαρακτήρισε «ειδική κατηγορία».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο 2015, τονίζοντας πως αυτό που θα έλεγε στον τότε εαυτό του θα ήταν «να προσέχει ποιους εμπιστεύεται» καθώς όπως είπε, συνειδητοποίησε πως ο άνθρωπος που ήταν στην πρώτη γραμμή είχε το σχέδιο του Σόιμπλε και αυτό τον σόκαρε.

Μιλώντας για το debate της Τετάρτης, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «Μπορεί να βαρεθεί ο κόσμος έτσι όπως θα γίνει». «Είναι λίγο αποστειρωμένο» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «στο MEGA μπορεί να βγει σε καλό επειδή έχει Champions League εκείνη την ώρα».

Στην ερώτηση γιατί αρνείται ένα debate για δύο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που προσκλήθηκε και από το Mega μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης πολύ πειθαρχημένος άνθρωπος και ακολουθεί πιστά αυτά που του λένε οι επικοινωνιολόγοι ακόμη κι αν αυτό μπορεί να τον φέρει σε πολύ άσχημη θέση. Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω».

«Θυμίζει τον μαθητή στο πρώτο θρανίο, τον απουσιολόγο, θεωρώ ότι δεν έχει επικοινωνιακό χάρισμα. Φοβάται μια ευθεία ερώτηση, να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό μια κορυφαία στιγμή στη θητεία του: γιατί παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα; Ποιος ο λόγος που παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, πολιτικούς του αντιπάλους, τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων;»…συμπλήρωσε εκτιμώντας ότι δεν θα του τεθεί τέτοια ερώτηση στο αυριανό debate.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τα κριτήρια που βάζει για να επιλέξει κάποιον για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αποκάλυψε ότι από τις πιο δύσκολες στιγμές του ήταν κάθε φορά που κλήθηκε να ανακοινώσει σε κάποιο μέλος του κόμματος και Yπουργό ότι δεν θα είναι στον επόμενο ανασχηματισμό.

«Δεν έχουμε εμείς πρίγκιπες στο κόμμα μας»…είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ με τα άλλα κόμματα, όπως η Νέα Δημοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here