Συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο-«Δεινόσαυρος» με 62 Μέλη!

0
259

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η επόμενη Συνεδρίαση εισηγούμεθα να γίνει σε γήπεδο!

Για ποιους λόγους δημιουργήθηκε τόσο μεγάλο Κυβερνητικό σχήμα…

Χθες συνεδρίασε ένα από τα μεγαλύτερα Κυβερνητικά Σχήματα της Ελληνικής Πολιτικής Ιστορίας, σε αριθμό μελών, το οποίο πληρώνουμε όλοι εμείς οι φορολογούμενοι, δημιούργησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για 62 Υπουργούς και Υφυπουργούς οι οποίοι αν δει κάποιος τον παρακάτω συγκριτικό πίνακα, με βάση τους πληθυσμούς άλλων χωρών, αντιστοιχεί σε χώρα 800 εκατ. πολιτών.

Σχεδόν διπλάσιοι Υπουργοί και Υφυπουργοί από το προηγούμενο Κυβερνητικό σχήμα αποτελούν τη νέα Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Βέβαια αυτά που κάνουν οι Υφυπουργοί στην Ελλάδα σε κάποια άλλα κράτη τα κάνουν οι Γενικοί Γραμματείς ή υπάρχουν οι μόνιμοι Υφυπουργοί που δεν περιλαμβάνονται στον αριθμό των μελών ή έχουν σοβαρή δημόσια διοίκηση η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από το αν υπάρχει Υπουργός ή Υφυπουργός και ανεξαρτήτως κυβερνήσεων.

Απλά στην Ελλάδα έχουν μείνει στον 19ο αιώνα που ήταν τιμητικό για κάποιον να λέγεται Υπουργός και να υπάρχουν ισορροπίες στις εκλογικές περιφέρειες.

Πρόκειται για την ικανοποίηση των προσωπικών επιλογών του Πρωθυπουργού και στην ανάγκη δοκιμής αρκετών προσώπων προκειμένου να φανεί ότι υπάρχει ανανέωση και δημιουργία νέων στελεχών με κυβερνητική εμπειρία.

Το στίγμα της επόμενης περιόδου της νέας Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Δείτε την εισήγηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here