Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη δύο δημοσιογράφοι του Star και του Alpha!

0
228

Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη δύο δημοσ Συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη δύο δημοσιογράφοι του Star και του Alpha, οι οποίοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά…στο ξενοδοχείο Westin New York Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του.

Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη.

Κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα. Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας μετά και την έκρηξη στην πολυσύχναστη συνοικία Τσέλσι στο Μανχάταν, καθώς από αύριο αναμένονται στην αμερικανική μεγαλούπολη ηγέτες από όλο τον κόσμο προκειμένου για να λάβουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο ένας εκ των δυο δημοσιογραφων που ενεπλακησαν στο επεισοδιο, έβγαλε ανακοινωση στην ιστοσελίδα του καναλιού όπου εργάζεται, υποστηριζοντας ότι ενήργησε αυτοβούλως και πως δεν συνελήφθη αλλά του έγινε εξακρίβωση στοιχείων από τις Αμερικανικες μυστικες υπηρεσιες.

Παραδέχεται οτι φορούσε Τζόκεϊ και γυαλιά ηλίου, υποστηριζοντας ότι δεν το έκανε για «μεταμφίεση». Πρόκειται για τον Δ. Σουλτογιάννη, απεσταλμένο του Star στις ΗΠΑ.

Η φωτογραφία που διαψεύδει τον δημοσιογράφο με την περούκα

Μπορεί ο δημοσιογράφος του Star να ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν μεταμφιεσμένος και φορούσε μόνον καπέλο και γυαλιά ηλίου, η φωτογραφία όμως τον διαψεύδει. Φαίνεται καθαρά η περούκα η οποία κινητοποίησε και τις Αμερικάνικες αρχές με αποτέλεσμα την προσαγωγή του. 

Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε τι πραγματικά συνέβη. Ειδικότερα εάν ο δημοσιογράφος έδρασε αυτοβούλως όπως υποστήριξε.

Σκληρή απάντηση του Ν. Παππά

Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο του ΟΗΕ στο πλαίσιο της αποστολής με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε τα εξής:

«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here