Σφίγγει ο Κλοιός για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν!…της Μαρίας Δεναξά.

0
116

H ακροαματική διαδικασία στο Δικαστήριο της Λιέγης πραγματοποιήθηκε με την παρουσία των δικηγόρων των εναγόμενων: της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, του Άλμπερτ Μπουρλά, της Pfizer και της BioNTech Group, αλλά και των εναγόντων:

Του λομπίστα Φρεντερίκ Μπαλντάν, των Κυβερνήσεων της Ουγγαρίας και της Πολωνίας-που όπως όλα δείχνουν αποφάσισε να μην αποσυρθεί, όπως έχουν αφήσει να εννοηθεί από την φιλοευρωπαϊκή Κυβέρνηση του Ντόναλντ Τουσκ-και του Γάλλου ακροδεξιού, Φλοριάν Φιλιπό. Η αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης, ορίστηκε για τις 6 Δεκεμβρίου.

Η σημερινή ακρόαση έγινε κατόπιν αιτήματος της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), να κηρυχθούν απαράδεκτες οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την καταστροφή μεταξύ άλλων διοικητικών εγγράφων, διαφθορά, σύγκρουση συμφερόντων στην αγορά εμβολίων ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ, κατά του Covid-19.

H Jennifer Vanderputten, η αναπληρώτρια εισαγγελέας στην EPPO, επιχείρησε σύμφωνα με μαρτυρίες να παρέμβει υπέρ των κατηγορουμένων, ωστόσο έχει περιορισμένες αρμοδιότητες.

Κατά την αποχώρησή τους από το δικαστήριο, οι ενάγοντες δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη διαδικασία ενώ ερωτήθηκαν και για το Πολιτικό Μέλλον της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το οποίο φαίνεται αβέβαιο, αφού δεν αποκλείεται να προκύψει αίτημα για την παραίτησή της, προκειμένου να πέσει άπλετο φως, στο μεγαλύτερο οικονομικό και υγειονομικό σκάνδαλο που συγκλονίζει την ΕΕ, από τη σύσταση της.

Οι εκπρόσωποι των κατηγορουμένων αποχώρησαν χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση.

Μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, που έχει οριστεί η αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης, πολλές οργανώσεις και Ευρωπαϊκά κόμματα, λέγεται πως σχεδιάζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους ενάγοντες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here