«Σύντομα θα δείτε τη Γάζα από μέσα» λέει ο Υπουργός Άμυνας στους στρατιώτες του Ισραήλ: «Η εντολή θα δοθεί».

0
413

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ είπε σε πεζικάριους που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας ότι σύντομα θα δουν τον παλαιστινιακό θύλακα «εκ των έσω», ανέφερε το γραφείο του, υπονοώντας ότι επίκειται μια χερσαία επέμβαση.

«Τώρα βλέπετε τη Γάζα από απόσταση, σύντομα θα τη δείτε από μέσα. Η εντολή θα δοθεί» είπε ο υπουργός, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύντομα θα δείτε τη Γάζα από μέσα» λέει ο υπουργός Άμυνας στους στρατιώτες του Ισραήλ: «Η εντολή θα δοθεί» | Hellasjournal.com

Υ.Γ. Ισραήλ: «Δε θα διαφημίσουμε» την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα.

Κλειστά κρατάει τα χαρτιά του ο ισραηλινός στρατός, έφτασαν τα πρώτα αμερικανικά τεθωρακισμένα:

«Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της Γάζας. Οι έφεδροι είναι έτοιμοι, εξοπλισμένοι και σε επιφυλακή. Αλλά δε διαφημίσουμε πότε θα ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις».

Αυτή ήταν η απάντηση του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού σε συνέντευξη στο CNN, όπου επίσης ανέφερε ότι η «επιχείρηση στο έδαφος είναι μία από τις επιλογές» στη διάθεση των ισραηλινών δυνάμεων.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ επισκέφτηκαν στρατεύματα κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, ενώ η διεθνής κοινότητα προειδοποιεί για την προστασία των αμάχων.

Στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν έφτασαν τα πρώτα τεθωρακισμένα άρματα που έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Ισραήλ.

Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφερε ότι κατέρριψε ντρόουν και πυραύλους, που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη «πιθανώς» με στόχο το Ισραήλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here