Σύσσωμη η Αντιπολίτευση πρέπει να απαιτήσει επανάληψη των εκλογών σε περίπτωση αποβολής των Σπαρτιατών!…του Κύριου Μάξιμου.

0
421

Πρώτιστο Μέλημα του Κυριάκου ήταν να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών υπό τον Βασίλη Στίγκα, πάση θυσία.

Ο Στίγκας χαίρει της εκτίμησης του Πρωθυπουργού, γι’ αυτό και όταν ξέσπασε η κρίση, το Μαξίμου με προσεκτικές διαρροές, δημιούργησε κλίμα πανικού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ώστε να αποτρέψει τις ανεξαρτητοποιήσεις, και να επιστρέψουν όλοι στο «μαντρί».

Η καταγγελία του Πρόεδρου του κόμματος ότι βουλευτές του δίνουν μαύρα χρήματα σε «εξωκοινοβουλευτική κατεύθυνση», εννοώντας τον Η. Κασιδιάρη, θα μπορούσε να τους οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με την βαρύτατη κατηγορία της χρηματοδότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Στο μυαλό του Κυριάκου πάντως υπήρχε και ένα plan B, σε περίπτωση που ο πανικός δεν θα αρκούσε για να επιβιώσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Στίγκα.

Ο γνωστός νομικός εγκέφαλος που έχει οδηγήσει τον Πρωθυπουργό σε ολέθριες επιλογές, υποστήριξε πως θα ήταν εφικτή η αποπομπή των βουλευτών των Σπαρτιατών και η αναδιανομή των εδρών στα υπόλοιπα κόμματα, ανάλογα με την κοινοβουλευτική τους δύναμη! Σε αυτή την περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία θα έπαιρνε τουλάχιστον 6 από τους 12 βουλευτές…

Η συγκεκριμένη προσέγγιση όμως, αποτελεί ένα νομικό άλμα στα όρια της παράνοιας. Ακόμα κι αν βρίσκονταν πρόθυμοι δικαστές για να αποφανθούν επί της ορθότητας μίας τέτοιας εξέλιξης, είναι βέβαιο πως θα ήταν τόσο διάτρητη νομικά, που στο τέλος θα εξελισσόταν σε Βατερλώ κατά του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και του πολιτεύματος.

Το νομικά ορθό, σε περίπτωση αποβολής των βουλευτών, θα ήταν η επανάληψη των εθνικών εκλογών, καθώς είναι αυτονόητο ότι η συμμετοχή του συγκεκριμένου κόμματος, επηρέασε το σύνολο του εκλογικού αποτελέσματος! Κάτι που ο Κυριάκος δεν το θέλει σε καμία περίπτωση.

Ο ίδιος ο Σταν Γκρίνμπεργκ άλλωστε τον είχε προειδοποιήσει πως η Κυβέρνηση πάσχει από απώλεια στήριξης στην κοινωνία έπειτα από τις πρώτες εβδομάδες διακυβέρνησης με τα τραγικά γεγονότα που ζούμε μέχρι σήμερα.

Ακόμα και η επανάληψη των εκλογών στις 12 περιφέρειες, που έδωσαν έδρες στους Σπαρτιάτες, είναι μεν νομικά διάτρητη, αποτελεί όμως και εστία κινδύνου για την παντοδυναμία της κυβέρνησης.

Έτσι, κυβέρνηση και ΜΜΕ προτίμησαν να παραμείνουν στο βασικό σενάριο, την σωτηρία του Βασίλη Στίγκα με κάθε τρόπο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here