«Ταξίδι στο Κέντρο της Γης».

0
561

Θρύλοι και δοξασίες για υπόγειες πόλεις που κατοικούνται από θεούς και υπερφυσικά πλάσματα με ανεξήγητες δυνάμεις, στη σφαίρα του μεταφυσικού…

Αναφορές σε υπόγεια δίκτυα ακόμα και ολόκληρες πόλεις υπάρχουν σε μύθους και θρησκείες στα περισσότερα μέρη του κόσμου.

Μερικά από αυτά έχουν ανευρεθεί μετά από αρχαιολογικές ανασκαφές, όμως τα περισσότερα παραμένουν μυστήριο.

Ανάμεσα στις ιστορίες που αγγίζουν τα όρια του φανταστικού και δεν έχουν ατράνταχτες αποδείξεις, είναι οι αναφορές για υπόγειες κατασκευές που συνδέουν διάφορα μέρη, που εκτείνονται πολλά χιλιόμετρα ακόμα και μεταξύ διαφορετικών χωρών….

Σύμφωνα με τη μυθολογία, αυτές οι υπόγειες περιοχές λειτουργούσαν περισσότερο ως πύλες εισόδου στον Κάτω Κόσμο και βρίσκουμε ανάλογες αναφορές σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Αν και οι περισσότεροι λαοί συνδέουν θρησκευτικά τον «κάτω κόσμο» με την κόλαση και επομένως ως έναν φανταστικό χώρο υποδοχής των κακών ανθρώπων, στον αρχαίο κόσμο τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Ο κάτω κόσμος ήταν ένα μέρος όπου πήγαιναν οι νεκροί και στις πύλες εισόδου υπήρχαν φρουροί. Ελάχιστοι θνητοί μπορούσαν να το επισκεφθούν και να επικοινωνήσουν με τις ψυχές των νεκρών, αλλά και τους θεούς και τους βασιλείς. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα σύμφωνα με τους μύθους μπορούσαν να αναστήσουν και νεκρό.

Μία από τις πιο διάσημες υπόγειες πόλεις είναι η πόλη Αγκάρτα, μία θρυλική πόλη που λέγεται ότι βρισκόταν στο κέντρο της γης. Αυτοί οι μύθοι υπήρχαν στην Κεντρική Ασία. Η φυλή που κατοικούσε το υπόγειο αυτό βασίλειο ονομαζόταν Αγκάρτι….

Οι λόγιοι περιγράφουν την Αγκάρτα ως ένα τεράστιο σύμπλεγμα από σπήλαια και υπόγεια δίκτυα τα οποία κατοικούνταν από τους Ασούρα, δαίμονες και εχθρούς των θεών….

Γεγονός είναι ότι ιστορίες για υπόγεια βασίλεια που κατοικούνταν από παράξενα όντα πιο προηγμένα από τον άνθρωπο σίγουρα προκαλούσαν και εξακολουθούν να προκαλούν το ενδιαφέρον….όπως:

-Οι σπηλιές των Νάγκας με τον «υπόγειο ήλιο»…

-Ο μύθος του Άκακορ και η περιπέτεια του Ιντιάνα Τζόουνς στον Αμαζόνιο…

-Οι Μάγιας, οι Έλληνες και οι Αιγύπτιοι…

-Τα ξωτικά της Ιρλανδίας και οι νάνοι της Νορβηγίας…

Οι Ναζί και η μυστική είσοδος στην Ανταρκτική που οδηγούσε στο κέντρο της γης.

Υπάρχουν πολλές αναφορές για ανθρώπους που κατάφεραν να εισέλθουν στο υπόγειο βασίλειο, αναφορές που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη μυθολογία αλλά και με την πρόσφατη ιστορία.

Υπάρχουν έγγραφα που αναφέρουν ότι ο Χίτλερ και οι Ναζί είχαν ανακαλύψει την είσοδο για το εσωτερικό της γης στην Ανταρκτική.

Οι Ναζί πίστευαν πως μέσα στη γη υπήρχε ένας προηγμένος πολιτισμός, οι «υπεράνθρωποι».

Κάποιοι πιστεύουν την ευφάνταστη ιστορία ότι Ναζί ήρθαν σε επικοινωνία μαζί τους και στην πραγματικότητα κατηύθυναν τους Γερμανούς και τους παρείχαν τεχνολογία.

Φυσικά δεν υπάρχουν αποδείξεις για μία τέτοια επικοινωνία. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Ναζί είχαν την πιο προηγμένη τεχνολογία από οποιαδήποτε άλλη χώρα κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου….

Υ.Γ. Η ιδέα ενός πολιτισμού που βρισκόταν στον πυρήνα της γης είναι μια πολύ γνωστή ιδέα και υπήρξε θέμα διαφόρων βιβλίων όπως:

-«Ταξίδι στο κέντρο της γης» του Ιουλίου Βερν,

-«Μήνυμα σε μπουκάλι» του Έντγκαρ Άλαν Πόε, 

-«Στο κέντρο της γης» του Εντγκαρ Ράις Μπάροους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here