Ταπεινωτική Ήττα του ΑΓΕΝΗ Μητσοτάκη στη Βουλή: Ο Πρόεδρος Τασούλας πήρε μόλις 249 ψήφους και η Αντιπρόεδρος Γεροβασίλη 270!

0
311

Ακριβά πλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόσφατη δήλωση του σχετικά με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα που είχε πει πως “ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε με την τοξικότητα, τον διχαστικό λόγο και την αναποτελεσματικότητα-Ελπίζω να βρει τον δρόμο του”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΝΔ, εκτιμούν πως η αγένεια του Πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα με τις δηλώσεις αυτές κόστισε στον κύριο Τασούλα την ταπεινωτική του εκλογή με μόλις 249 ψήφους, ενώ η Αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τις 270 ψήφους όπως και ο Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος του ΠΑΣΟΚ.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τους αντιπροέδρους είναι τα ακόλουθα:

1ος αντιπρόεδρος Ιωάννης Πλακιωτάκης (ΝΔ) – εξελέγη με 269 ψήφους (30 παρών)

2ος αντιπρόεδρος Γιώργος Γεωργαντάς (ΝΔ) με 269 ψήφους (30 παρών)

3ος Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Μπούρας (ΝΔ) με 269 (30 παρών)

4ος Αντιπρόεδρος Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) με 270 (30 παρών)

5ος Αντιπρόεδρος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ) με 270 (30 παρών)

6ος Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) με 239 (31 παρών)

7ος Βασίλης Βιλιάρδος (Ελληνική Λύση) με 256 ψήφους (44 παρών)

Από εκεί και πέρα, ο Πέτρος Δημητριάδης από τους Σπαρτιάτες πήρε 25 ψήφους και δεν εκλέγεται, όπως δεν εκλέγεται και ο Γιώργος Αποστολάκης της Νίκης, που πήρε 39 ψήφους, καθώς και ο Μιχαήλ Χουρδάκης της Πλεύσης Ελευθερίας, που πήρε 95 ψήφους.

Θυμίζουμε πως ο Κωνσταντίνος Τασούλας επανεξελέγη Πρόεδρος της Βουλής με 249 ψήφους και συγκεκριμένα τις ψήφους των Bουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ οι υπόλοιποι 59 βουλευτές των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here